REAL TIME |

Γαλλία , Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τι θα αλλάξει στην Ευρώπη – Μια αποκρυπτογράφηση του Μακρόν, από τον Παντελή Σαββίδη

Τι θα αλλάξει στην Ευρώπη – Μια αποκρυπτογράφηση του Μακρόν, από τον Παντελή Σαββίδη

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
Σε έναν τόπο με μεγάλο διεθνή συμβολισμό, στην Πνύκα, όπου από τον 6ο ως τον 4ο π.Χ. αιώνα συγκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου, δημιουργήθηκε δηλαδή η δημοκρατία, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησαν για το μέλλον της Ευρώπης. Το βήμα, ουσιαστικά, ανήκε στον φιλοξενούμενο του Έλληνα πρωθυπουργού για να αναπτύξει την πρότασή του για την Ευρώπη. Και ο Μακρόν έδειξε ότι έχει πρόταση.

Με αντιφάσεις και δυσκολίες στην εφαρμογή της, αλλά για πρώτη φορά τόσο συγκροτημένη.
Το δίλημμα που ο Μακρόν έθεσε είναι αυτό που οι λαοί της Ευρώπης εδώ και καιρό τονίζουν: αλλαγή ή θάνατος. Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει, θα αποσυντεθεί σιγά-σιγά είπε ο Μακρόν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολιτικοί στην Ευρώπη που δεν το βλέπουν και θολώνει η σκέψη τους από τα βιολιά του Τιτανικού, επειδή προσώρας περνούν καλά σε βάρος άλλων. Αλλά αν η Ευρώπη δεν αλλάξει, η εξέλιξη θα είναι νομοτελειακή. Δεν θα αποτύχει μόνο ένα πολιτικό και κοινωνικό πείραμα μεγάλης σημασίας, αλλά οι λαοί της Ευρώπης δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο όπως διαμορφώνεται.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
Ο κόσμος που έρχεται συγκροτείται από μεγάλες οντότητες. Και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα κυριαρχήσει. Η δύναμη που σήμερα θεωρείται η μεγαλύτερη υπερδύναμη, βρίσκεται σε φάση παρακμής. Και άλλες, ασιατικές δυνάμεις, την απειλούν…
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube