Weather Icon

Σταύρος Καλεντερίδης: Οι Έλληνες είμαστε θάλασσα – Καταστρέφοντας το Σαρωνικό, καταστρέφεις τους Έλληνες

Σταύρος Καλεντερίδης: Οι Έλληνες είμαστε θάλασσα – Καταστρέφοντας το Σαρωνικό, καταστρέφεις τους Έλληνες
Σε εμάς τους Αθηναίους η καταστροφή του Σαρωνικού έφερε μνήμες του πολιτικού πραξικοπήματος του ’15. Τα Ιουλιανά, που κάποιοι αποκάλεσαν “δημοψήφισμα“, και ό,τι ακολούθησε: κοροϊδία, εξαπάτηση, ασυδοσία, μα πάνω από όλα ένα αίσθημα εθνικής ήττας και απώλειας.
Κάθε χρόνο κολυμπάω από την Πρωτομαγιά μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Το έχω σαν μια μικρή προσωπική παράδοση την οποία μοιράζομαι με καλούς μου φίλους. Η θάλασσα είναι μεγάλη αγάπη για τους Έλληνες. Θα έλεγα πως οι Έλληνες είμαστε θάλασσα. Ήμασταν περήφανοι ως η μόνη πρωτεύουσα χώρας με τέτοια θάλασσα
Για μια χώρα η οποία χειμάζεται από το χειρότερο πολιτικό προσωπικό ίσως στον πλανήτη, η θάλασσα είναι μια απόδραση από τη μετριότητα, τον ξεπεσμό και τη μιζέρια της πολιτικής και της εικόνας που προβάλλεται στην κοινωνία μας. 
Μια διέξοδος.

Οι πολιτικοί θέλουν να μας στερήσουν τα πάντα. Το προσπαθούν και αυτό είναι πρόδηλο. Το κολύμπι, το ψάρεμα, τα θαλάσσια αθλήματα, την βόλτα στα ανοιχτά, τη χαρά την ίδια. 
Οι πολιτικοί είναι το πρόβλημα, μην περιμένετε από το πρόβλημα να σας βρει τη λύση.
Προχθές περπατούσα σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της πόλης μας, το Φάληρο. Η δυσωδία από το πετρέλαιο ήταν αφόρητη μέχρι και από τους μέσα δρόμους. Μιλάμε για πραγματική καταστροφή. 
Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μια επίσημη αρχή να μας ενημερώσει για το μέγεθος της ζημιάς, και πότε θα μας επιτραπεί ξανά η πρόσβαση στη θάλασσα μας. 
Που και να υπήρχε σιγά μην τους εμπιστευόμασταν. 
Στα τυφλά και ο καθένας ό,τι νομίζει. 
Η πολιτεία όχι απλά δεν υπάρχει, αλλά είναι και απέναντι μας. 
Το μάθημα για τους δήμους είναι να μην βασίζονται ξανά στο σάπιο κράτος όπως και οι πολίτες επίσης δεν πρέπει να το κάνουν. 
Η ολιγωρία και η εγκληματική αμέλεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη υπεύθυνη για την καταστροφή.
 Είμαστε μια χώρα της θάλασσας και ατυχήματα θα ξανασυμβούν. Ελπίζω να μην υπάρχει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ παραιτούντο.
Εύχομαι να προλάβουμε να τους ξεφορτωθούμε πριν επιφέρουν μεγαλύτερες καταστροφές στην Ελλάδα. 
Μια φίλη μου είπε πως αυτοί θα φύγουν μόνο όταν κάνουν κάτι ακόμα χειρότερο που θα μας στοιχίσει όσο τίποτα άλλο. Ελπίζω να διαψευστεί.
Το ουρανοκατέβατο παιδί με το αφελές χαμόγελο είναι πλέον επίσημα χειρότερος από τον μεγάλο Καραμανλή που πούλησε την Κύπρο μας και τον Παπανδρέου που βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και στη σήψη. 
Συγχαρητήρια
Αν δεν αντέχεις άλλο το αδιέξοδο μάθε για το 
Μάθε για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube