REAL TIME |

Weather Icon

Πούτιν: Η στρατιωτική υστερία για τη Βόρειο Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη

Πούτιν: Η στρατιωτική υστερία για τη Βόρειο Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη
  • (Φωτ.: EPA / Mark Schiefelbein / POOL)
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα κρατάει για μια ακόμα φορά την ανάσα της περιμένοντας τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας (και την απάντηση των ΗΠΑ), ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί ότι η στρατιωτική υστερία ενδέχεται να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή. Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών των BRICS που πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα υπό την πίεση των κυρώσεων, καθώς το θεωρεί ζήτημα ασφάλειας.

Πούτιν: Πιστεύετε ότι με την υιοθέτηση μερικών κυρώσεων η Βόρεια Κορέα θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής;
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην περίπτωση του ηγέτη του Ιράκ, ο οποίος εγκατέλειψε το πρόγραμμα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής, και δολοφονήθηκε υπό το πρόσχημα της έρευνας για όπλα. «Αυτό το γνωρίζουν όλοι και το θυμούνται. Και η Βόρεια Κορέα το γνωρίζει και το θυμάται», σημείωσε, και υπογράμμισε ότι η επιβολή σκληρότερων κυρώσεων είναι ανώφελη και αναποτελεσματική.
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που έκανε η Βόρεια Κορέα, ένας βαλλιστικός πύραυλος φέρεται να μεταφέρθηκε προς τη δυτική ακτή. Την είδηση μεταδίδει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Asia Business Daily επικαλούμενη πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών. Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει επιβεβαίωση, αν και σε ενημέρωση που έκανε χθες στο κοινοβούλιο εκτίμησε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, ίσως και διηπειρωτικών.
Το δημοσίευμα, πάντως, σημειώνει ότι η μεταφορά του πυραύλου (που πιθανότατα είναι διηπειρωτικός) άρχισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προς αποφυγή εντοπισμού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube