Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί η Β. Κορέα εκτόξευσε 2ο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Γιατί η Β. Κορέα εκτόξευσε 2ο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία
Οι κινήσεις της Πιονγιάνγκ αποδεικνύουν την αυξανόμενη ικανοποίησή της για τα πυραυλικά της συστήματα. Ο πύραυλος που επέλεξε να χρησιμοποιήσει και τι δείχνει η πορεία που ακολούθησε. Πώς μπαίνει στο στόχαστρο η Γκουάμ και γιατί δεν θα σταματήσουν οι δοκιμές.

Η Βόρεια Κορέα δε δίνει ενδείξεις ότι θα σταματήσει ή τουλάχιστον θα επιβραδύνει τις προσπάθειές της να επιτύχει μια αποτελεσματική τροχιά πάνω από την Ιαπωνία.
Στα τέλη Αυγούστου, η Πιονγιάνγκ παραβίασε τον ιαπωνικό εναέριο χώρο για πρώτη φορά εδώ και κάποια χρόνια, μια κίνηση που πυροδότησε την διεθνή καταδίκη. Με την επόμενη δοκιμή της νωρίς σήμερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλον ένα βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το βόρειο νησί της Ιαπωνίας, Χοκάιντο.
Ο βαλλιστικός πύραυλος διάνυσε απόσταση ίση με εκείνη από το Λος Άντζελες μέχρι την Ουάσινγκτον, πριν σταματήσει στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Το μέρος της εκτόξευσης -κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ στην περιφέρεια της πόλης Σουνάν- ήταν το ίδιο με τη δοκιμή της 29ης Αυγούστου.

Στέλνοντας τον πύραυλο πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί του Χοκάιντο, επίσης θυμίζει την προηγούμενη δοκιμή πυραύλου. Δεδομένου του μικρού γεωγραφικού της μεγέθους και της θέσης της, η Βόρεια Κορέα έχει ελάχιστες επιλογές για δοκιμές πυραύλων σε πλήρη τροχιά. Το πέρασμα πάνω από την Ιαπωνία είναι μία από τις λιγότερο προκλητικές επιλογές που έχει στη διάθεσή της η Πιονγιάνγκ και το Χοκάιντο πιθανώς επιλέχθηκε λόγω του αραιού του πληθυσμού και του περιορισμένου κινδύνου για παράπλευρες απώλειες λόγω ατυχήματος.
Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube