Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Σεπτεμβρίου 2017

Η Πολωνία αξιώνει αποζημίωση 1 τρισ. δολάρια από τη Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, πάνω από 6 εκατ. Πολωνοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και τουλάχιστον 3 εκατ. εβραϊκής καταγωγής
Θέμα αποζημιώσεων για τις ανεκδιήγητες καταστροφές και τα τερατώδη εγκλήματα που πραγματοποίησαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Βιτόλντ Βαστσικόφσκι, ζητώντας από τη Γερμανία να καταβάλει στη χώρα του ως αποζημίωση πάνω από 1 τρισ. δολάρια.
Μιλώντας σε πολωνικό ραδιόφωνο, ο κ. Βαστσικόφσκι ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν πολύ σοβαρές συζητήσεις με τη Γερμανία, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών επισκιάστηκαν από την εισβολή του 1939 και μετά τη λήξη του πολέμου έμειναν πολλά θέματα άλυτα. 
Παράλληλα, εκτίμησε πως οι απώλειες υπερβαίνουν το 1 τρισ. δολάρια.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Άντονι Ματσιέρεβιτς, κατηγόρησε ευθέως τους Ευρωπαίους ότι επιχείρησαν να σβήσουν από την ιστορία και τη μνήμη τα δεινά που υπέστησαν οι Πολωνοί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η κυβέρνηση της Πολωνίας απέρριψε το δημοψήφισμα του 1953, της τότε κομμουνιστικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται να είχε παραιτηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης από τη Γερμανία. 
Η Πολωνία είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τη γερμανική κατοχή. 
Για τη συνέχεια bankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube