Κοινή εισβολή στη Συρία με το Ιράν ετοιμάζει η Τουρκία

Κοινή εισβολή στη Συρία με το Ιράν ετοιμάζει η Τουρκία



Η Αγκυρα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης με το Ιράν στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, η οποία θα στρέφεται κατά των κουρδικών δυνάμεων.
Η σχετική επιβεβαίωση έρχεται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν που λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιορδανία, πραγματοποίησε μια σημαντική δήλωση σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις στην Συρία.
«Η κοινή στρατιωτική επιχείρηση (στην Συρία) με το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο (των εξελίξεων) ανά πάσα στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ενημέρωσε την τουρκική και διεθνή κοινή γνώμη ότι Τουρκία και Ιράν έχουν ήδη μελετήσει τις λεπτομέρειες του κοινού σχεδίου.
Στην συνέχεια ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως «η ιρανική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ προκαλεί ζημιές. Αυτές οι ζημιές μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με βάση την αλληλεγγύη των δυο χωρών. Θα πραγματοποιήσουμε τις προετοιμασίες μας με αυτό το σκεπτικό».
Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube