Weather Icon
Αυστραλία , Ιαπωνία , Κίνα 14 Αυγούστου 2017

Η νότια Σινική θάλασσα δεν είναι κινεζική, δηλώνουν Αυστραλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ

Η νότια Σινική θάλασσα δεν είναι κινεζική, δηλώνουν Αυστραλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ

Αυστραλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ έχουν ένα καθαρό και δυνατό μήνυμα για την Κίνα: Η νότια Σινική θάλασσα δεν είναι αποκλειστική κινεζική θάλασσα. Είναι μια διεθνή θάλασσα. Και για αυτό τον λόγο η ένωση των κρατών της νοτιοανατολικής Ασίας (η ASEAN) και το Πεκίνο πρέπει να θέσουν κανόνες “που να τους δεσμεύουν νομικά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά και να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο”.    

Το μήνυμα, το οποίο ειπώθηκε στην πρόσφατη σύνοδο των ΥΠΕΞ αυτών των τριών χωρών στη Μανίλα, είναι παρόμοιο με το μήνυμα που είχαν στείλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της (Γαλλία, Ιαπωνία και Βρετανία) στην Κίνα πριν από έξι μήνες, αναφέροντας ότι η νότια Σινική θάλασσα θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για όλα τα πολεμικά πλοία.   
Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Chinatopix.com, “η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ ανησυχούν λόγω των προσπαθειών της Κίνας να αποκτήσει τον καθολικό έλεγχο της νότιας Σινικής θάλασσας, ανησυχία που συμμερίζεται και η Γαλλία, η οποία έχει ελέγχει αρκετά νησιά του Ειρηνικού, τα οποία περιλαμβάνουν τη Νέα Καληδονία και τη γαλλική Πολυνησία.  

Για τη συνέχεια Forbes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube