Weather Icon
Διαφθορά , Ελλάδα 31 Αυγούστου 2017

Ο πατήρ Παπάς να πάρει και την ΕΛΒΟ να την ανεβάσει στα ύψη, όπως τον ΟΑΣΘ

Ο πατήρ Παπάς να πάρει και την ΕΛΒΟ να την ανεβάσει στα ύψη, όπως τον ΟΑΣΘ
Stamatis Kioutsoukis
4 ώρες · 

Παρακολούθησα χθες στον ΣΚΑΙ τους συνδικαλιστές της ΕΛΒΟ να επαινούν τη εταιρεία ως “διαμάντι” που μένει αναξιοποίητο. Μπήκα κι εγώ στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για να δω το “διαμάντι” και “ΤΥ ΜΑΣ ΚΡΗΒΟΥΝ ΟΙ ΑΛΙΤΑΙΣ” και θέλουν να “ξεπουλήσουν” την ΕΛΒΟ
Έχουμε συνοπτικές καταστάσεις του 2015 εδώ (οι τελευταίες δημοσιευμένες)http://www.elvo.gr/files/repository/ISOLOGISMOS2015.pdf
Αναλυτικές καταστάσεις μέχρι το 2012 (οι τελευταίες δημοσιευμένες) εδώ
http://www.elvo.gr/…/ELBO_AE_NOTES_31_12_2012_Final_29-5-20…
Είπαν λοιπόν οι συνδικαλιστές ότι η εταιρεία είναι υγιής, βιώσιμη και αξίζει 100 εκ.
Στην πραγματικότητα η ΕΛΒΟ έχει αρνητική καθαρή θέση στον τελευταίο ισολογισμό της πάνω από 40 εκ. ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της μόνο προς το Ελληνικό δημόσιο ήταν το 2015 60 εκ. ευρώ ΧΩΡΙΣ προσαυξήσεις, σήμερα λογικά θα έχουν ξεπεράσει τα 80 εκ. ευρώ, επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ προς το Ελληνικό δημόσιο, οπότε με τις προσαυξήσεις θα έχουν ξεπεράσει σίγουρα τα 120 εκ ευρώ. Πόσα χρόνια έχουν να πληρώσουν ΙΚΑ οι “βιώσιμοι”; Θα υποθέσω 10 με 15 χρόνια ίσως και περισσότερο. Οπότε ΔΕΗ, προμηθευτές κρατικού χαρακτήρα κτλ θα είναι επίσης απλήρωτοι για άλλα τόσα χρόνια.
Ποιος τα επιβαρύνεται τελικά αυτά; Πήγαινε στον κοντινότερο καθρέπτη.

Κάτω στη φώτο διάλεξα 2 παλαιότερες χρήσεις στις οποίες η ΕΛΒΟ υποτίθεται ότι ήταν σε λειτουργία. Τα νούμερα είναι απίστευτα, η ΕΛΒΟ σε κάθε χρήση λειτουργίας της έμπαινε μέσα δεκάδες εκ ευρώ.
Το μόνο πράγμα που έχει στον ισολογισμό με σχετική αξία η ΕΛΒΟ είναι κάτι πάγια με αναπόσβεστη αξία 26 εκ. για τα οποία όμως μπείτε στις σημειώσεις του ορκωτού λογιστή (χρήση 2015) να διαβάσετε μην κάθομαι και γράφω.
Θα μπορούσα να γράφω μέχρι το βράδυ.
Συνοπτικά: Το “διαμάντι” και να μου το χάριζαν ΔΕΝ θα το έπαιρνα.
Ποιος έβαλε μέσα την ΕΛΒΟ;
Το κράτος-διαχειριστής; Οι εργαζόμενοι; Οι πολιτικοί διαχειριστές της;
Δεν ξέρω.
Πάντως ΟΧΙ εγώ, ο μέσος Έλληνας που θα κληθώ με φόρους και εισφορές να καλύψω ΚΑΙ τις ζημιές που έχει προκαλέσει η ΕΛΒΟ ΚΑΙ τις συντάξεις των εργαζομένων της για τις εισφορές τους που δεν πληρώθηκαν ποτέ.
Συμπέρασμα: Μαζέψτε τα πλακάτ συνδικαλΗσταράδες μου και ανάψτε κανα κερί να “ξεπουληθεί” η ΕΛΒΟ μπας και την πάρει κάνας νοικοκύρης και δείτε τουλάχιστον τις δουλειές σας να σώζονται. Όχι όλοι βέβαια…
Τέλος, καλό θα ήταν όταν τα κανάλια βγάζουν συγκινητικά ρεπορτάζ-μοιρολόγια με συνδικαλΗστές, να ψάχνουν λίγο αν αυτά που λένε οι συνδικαλΗστές έχουν κάποια βάση για να μην μεταφέρονται λάθος εντυπώσεις στον κόσμο που ισολογισμούς δεν ξέρει να διαβάζει, αλλά μόνο πληρώνει από την τσεπούλα του διάφορα κρατικοδίαιτα γομάρια που κάθονται, χρυσοπληρώνονται και έχουν και το θράσος να βγαίνουν στα κανάλια να κοροϊδεύουν.
Αυτά

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube