REAL TIME |

Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση 17 Αυγούστου 2017

Οταν ζητούσαν την αποπομπή μας από την ΕΕ

Οταν ζητούσαν την αποπομπή μας από την ΕΕ
Πριν 27 χρόνια, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος έφερνε στην δημοσιότητα το αίτημα δύο μεγάλων χωρών της ΕΕ για την δυνατότητα αποπομπής μίας χώρας από τους κόλπους της.


Το 1990 είναι μία κομβική χρονιά, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά για τον κόσμο ολόκληρο. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη έχουν καταρρεύσει, η Κίνα παλεύει να κρατήσει κομμουνιστικό καθεστώς με σχετικά ελεύθερη οικονομία, η Ευρώπη προβληματίζεται με την πιθανή επανένωση των δύο Γερμανιών, η Αμερική είναι πανίσχυρη αλλά υπερχρεωμένη, τα Βαλκάνια σιγοβράζουν και η Σοβιετική Ένωση έχει ήδη μπει στον δρόμο της κατάρρευσής της.
Την ίδια περίοδο, σε μία πτωχευμένη ουσιαστικά Ελλάδα, η υπό τον Ξεν. Ζολώτα οικουμενική κυβέρνηση προετοιμάζει τις εκλογές του Απριλίου 1990 και, χάρη σε ένα έκτακτο δάνειο 300 εκατ. δολλαρίων με κοινοτική εγγύηση, έχει καταφέρει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις σε έναν διαλυμένο δημόσιο τομέα.
Επίσης, στην διάρκεια της οκταετίας 1981-1989 η Ελλάδα έχει μπει στο περιθώριο της ευρωπαϊκής και ατλαντικής Δύσης, έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις της προς την τότε ΕΟΚ και, παρά το σταθεροποιητικό δάνειο που τής χορήγησε η Ευρώπη, αδυνατεί να τιθασεύσει τον κρατισμό και τις καταχρήσεις του.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube