REAL TIME |

Αιγαίο , Τουρκία 17 Αυγούστου 2017

Η Αγκυρα εκτοπίζει την Ελλάδα από το Αιγαίο

Η Αγκυρα εκτοπίζει την Ελλάδα από το Αιγαίο

Καθόλη τη διάρκεια του 2016 η Τουρκία, προκειμένου να εκτελέσει ασκήσεις με πυρά, προέβη σε κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας στην Λήμνο και στη Σαμοθράκη, στις νήσους Μελαδιούς και Χταπόδια (νοτίως Σάμου και Ικαρίας). Προκειμένου να παγιώσει την κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, εξέδωσε τις ΝΟΤΑΜ Α5876 και Α5882.

Μολονότι η θέση της Τουρκίας συνιστά εχθρική, επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας, η Αθήνα με τις δικές της ΝΟΤΑΜ κατήγγειλε την κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας, αλλά δεν αντέδρασε σοβαρά και αποτελεσματικά.
Η αδράνεια της Αθήνας ενθάρρυνε την Αγκυρα να εκδώσει στις 3 Αυγούστου 2017 τη ΝΟΤΑΜ Α3603, με την οποία εκτελεί άσκηση με πυρά ολόκληρο τον Αύγουστο στην περιοχή Σκύρου, Λήμνου, Ψαρών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση (ΝΟΤΑΜ), υπάρχει κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, μετατρέποντας σε τουρκικό βιλαέτι την ελληνική κυριαρχία στο ΣΥΝΟΛΟ πλέον του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να ξεμυτίσουν ανατολικά του Θερμαϊκού, της Κύμης και της Κέας για εκτέλεση άσκησης.

Για τη συνέχεια eleftheriatypou.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube