Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Αυγούστου 2017

Γιατί η Πιονγιάνγκ έστειλε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Γιατί η Πιονγιάνγκ έστειλε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία
Ποια είναι τα βασικά σενάρια για τον πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Οι γεωγραφικοί περιορισμοί της Πιονγιάνγκ στις δοκιμές, η επιλογή του σημείου εκτόξευσης και τι είναι αυτό που δυσκολεύει το σενάριο της σύγκρουσης. Τι δείχνει η στάση του Τόκιο.

Γύρω στις 5:58 π.μ. τοπική ώρα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που πέταξε πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί Χοκάιντο, προτού πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο πύραυλος είχε χρόνο πτήσης περίπου 14 λεπτών, έφτασε σε ύψος 550 χιλιομέτρων και κατέπεσε περίπου 2.700 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης.

Αν και τα νούμερα αυτά παραπέμπουν σε μέσου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα η Βόρεια Κορέα είτε να δοκίμασε βαλλιστικό πύραυλο ενδιάμεσου βεληνεκούς (IRBM) με πρόωρη αποκοπή του κινητήρα, είτε να πειραματιζόταν με μια πιο βαριά κεφαλή. Εναλλακτικά, ο πύραυλος μπορεί να απέτυχε προτού φτάσει στο πλήρες θεωρητικό εύρος του. Αυτή η πιθανότητα ενισχύεται από αναφορές πως ο πύραυλος κόπηκε σε τρία κομμάτια προτού καταπέσει.
Το σημείο εκτόξευσης της τελευταίας πυραυλικής δοκιμής πιστεύεται πως ήταν κοντά στη Σουνάν, εκεί που βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ. Η εκτόξευση από το σημείο αυτό συνεχίζει την τάση που έχει η Βόρεια Κορέα να δοκιμάζει πυραύλους από διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Έτσι είναι δυσκολότερο να προβλεφθεί πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Επίσης, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη στόχευση του διασκορπισμένου οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας σε ένα σενάριο σύγκρουσης.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube