Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Αυγούστου 2017

Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα πολύ φιλότιμο κ εργατικό παιδί.

Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα πολύ φιλότιμο κ εργατικό παιδί.

Πέρασε 4ος Μετσόβιο Πολυτεχνείο στους Ναυπηγούς, τελείωσε στην ώρα του, υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό ως Μηχανικός στη βάση της Σούδας, προσελήφθηκε από μια μεγάλη ναυτιλιακή, κ στα 24 του βρέθηκε στη Ν. Κορέα για ship building. 

Το μεγαλύτερο διάστημα εργάστηκε στο Ulsan, στα κεντρικά ναυπηγεία της Hyundai. (Οι περισσότεροι στην Ελλάδα νομίζουν ότι η Hyundai, η Daewoo κλπ κλπ κατασκευάζουν μόνο αυτοκίνητα, η αλήθεια είναι ότι κατασκευάζουν από τάνκερ κ LNG μέχρι τρένα- τα βαγόνια στο μετρό της Αθήνας γράφουν made in Ulsan- Hyundai Heavy Industries).
 Για την ιστορία επίσης, η Ν. Κορέα ήταν μια χώρα στην οποία μέχρι κ πριν 80 χρόνια ο κόσμος ζούσε σε καλύβες κ τώρα η Seoul είναι πιο μπροστά κ από τη Νέα Υόρκη. Η δε Hyundai ιδρύθηκε το 1947 από έναν τύπο τον Chung σαν μικρή κατασκευαστική μονάδα, κ σήμερα μόνο η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη αριθμεί 30.000 εργάτες.

Τα πράγματα στην Κορέα ήταν απλά, το εργατικό δυναμικό απόλυτα πειθαρχημένο, η δουλειά ήταν πολλή. Δούλευαν όλοι ακόμα κ με 40 βαθμούς κ 99% υγρασία. Σε αυτού του είδους τα επαγγέλματα οι αντίξοες συνθήκες είναι δεδομένες, για αυτό κ αμοίβουν ανάλογα (σε ναυπηγείο στην Τουρκία έχω ακούσει περιστατικό όπου εργάτης λιποθύμησε από τη ζέστη κ μόλις ειδοποιήθηκε ο εργολάβος είπε «πού είναι να τον απολύσω!»- φυσικά δεν είμαι υπέρ τέτοιων απάνθρωπων τακτικών). Οι εργάτες δεν είχαν ποτέ αντίρρηση να κάνουν ό,τι χρειάζεται, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άψογο, γιαυτό κ το ναυπηγείο ψηφίζονταν 32 χρόνια σερί ως το καλύτερο στον κόσμο.
 Οι διαδηλώσεις κ οι πορείες γίνονταν πάντα εκτός εργασιακού χρόνου κ μετά το πέρας των εργασιών, οι επείγουσες εργασίες συνεχίζονταν κ κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ κανείς δεν έκλεινε την πύλη (υπό την έννοια πχ να κλείσει το ναυπηγείο ένας αριθμός εργατών κ να μην αφήνει τους υπόλοιπους να δουλέψουν). Φυσικά όταν υπήρχε δουλειά που έπρεπε να βγει, το προσωπικό δούλευε υπερωρίες, οι οποίες πληρώνονταν βάσει υπογεγραμμένου συμβολαίου.

Για τη συνέχεια Pesotithes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube