Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 30 Αυγούστου 2017

Μόλις των 0,56% των ξένων επενδύσεων στη Μεσόγειο προσέλκυσε η Ελλάδα

Στις 60 ανήλθαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2015 από τις 10.660 που πραγματοποιήθηκαν στις μεσογειακές χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, BaroMed 2017.
Ειδικότερα, παρά την πολύ θετική εικόνα των υπόλοιπων μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα δε φαίνεται να είναι το ίδιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές, καθώς από τις 10.660 ΑΞΕ που καταγράφηκαν στην περιοχή την περίοδο 2011-2015, μόλις οι 60 πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Η πλειοψηφία των ΑΞΕ στην Ελλάδα προήλθαν από τις ΗΠΑ (15) και τη Γερμανία (6). Παράλληλα, οι κλάδοι με τις περισσότερες ΑΞΕ ήταν το λογισμικό (8) και οι επαγγελματικές υπηρεσίες (8). 
Πάντως συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η διεθνής επενδυτική κοινότητα για τις προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο, για να εξακολουθήσει η περιοχή να προσελκύει ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της οικονομίας, της ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας της ΕΥ, BaroMed 2017, η οποία αναλύει τις ροές ξένων επενδύσεων προς 28 χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού κόλπου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κατά την περίοδο 2011-2015 και καταγράφει τις απόψεις 124 διευθυντικών στελεχών πολυεθνικών και μεσαίων επιχειρήσεων από 24 χώρες και 17 τομείς της οικονομίας. 
Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube