Weather Icon
Ελλάδα , Το δέλτα 9 Ιουλίου 2017

Ναι, είμαστε αιρετικοί – Ποιος είναι μαζί μας;

Γράφουν οι Καλεντερίδης Σταύρος και Μπαλακτάρης Παναγιώτης
Αφορμή για το άρθρο αποτέλεσε πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου «Η Κύπρος στο Στόχαστρο» των Εκδόσεων Ινφογνώμων. Εκεί, ο συγγραφέας εξέφρασε την αιρετική αλλά ολόσωστη άποψη πως οι λυκοφιλίες και οι διαπραγματεύσεις με το ψευδοκράτος και τις «εγγυήτριες» δυνάμεις είναι παράνομες, παράλογες και οδηγούν στην κατάργηση του κυρίαρχου Κυπριακού κράτους.
Όπως και στην περίπτωση του συγγραφέα, έτσι και οι προτάσεις του δ αφορούν ιδέες κοινής λογικής τις οποίες η κοινωνία αποζητά, αλλά το πολιτικό σύστημα αρνείται να παραχωρήσει θέτοντας εαυτό έναντι των πολιτών.   
Είμαστε αιρετικοί λοιπόν γιατί πολεμάμε για κάτι που θέλουν οι πολίτες και όχι οι λίγοι που μας διαφεντεύουν ως σύγχρονοι φεουδάρχες. Γιατί ζητάμε δημοκρατία.
Είμαστε αιρετικοί, γιατί δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη και δεν προσχωρήσαμε σε κάποιον κομματικό φορέα, αναγνωρίζοντας πόσο πολύ έχουν κοστίσει όλοι τους στην Ελλάδα. Επειδή δεν θέλουμε άλλο ένα διεφθαρμένο κόμμα.
Είμαστε αιρετικοί, διότι δεν πιστεύουμε στην κυρίαρχη (mainstream) νοοτροπία της προβολής, αλλά πρεσβεύουμε την ουσία. Επειδή αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε αυτονόητη πολιτική αλλαγή με τις δικές μας δυνάμεις και την υποστήριξη της κοινωνίας – της αληθινής και όχι της κομματικοποιημένης.
Είμαστε αιρετικοί, διότι ζητάμε να είναι σεβαστή η διάκριση των εξουσιών, η οποία είναι το βάθρο της δημοκρατίας. Επειδή υποστηρίζουμε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητη, ώστε να ελέγχει τα κακώς κείμενα των άλλων εξουσιών. 
Είμαστε αιρετικοί, διότι λέμε πως τα πολιτικά κόμματα δεν χρειάζονται λεφτά, αλλά ιδέες, προτάσεις και σχέδιο επωφελές για την Ελλάδα. Με λίγα λόγια, στερούνται πολιτικής.
Είμαστε αιρετικοί, διότι θέλουμε να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα οι δήμοι και οι περιφέρειες. Να αναπνέουμε ελεύθερα εμείς οι πολίτες.
Είμαστε αιρετικοί διότι μας εμπνέει η συνεχής προσπάθεια των ανθρώπων ενάντια στην καταπίεση και την εξαθλίωση. Επειδή μας εμπνέει να κάνουμε πραγματικά κάτι γι’ αυτό.
Είμαστε αιρετικοί, διότι επιδιώκουμε αυτό που οι πολιτικοί εξαγγέλλουν μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο. Επειδή ασχολούμαστε με τα κοινά όχι ως πολιτικοί καριέρας, αλλά ως ελεύθεροι πολίτες.
Επειδή λέμε αυτό που κανείς δεν τολμάει να πει. Επειδή λέμε την αλήθεια.
Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος επισήμανε εύστοχα πως όταν σε μια κοινωνία επικρατήσουν οι μειοψηφικές απόψεις, και όταν τα αυτονόητα και η θέληση των πολιτών όχι απλά δεν ακούγονται στον δημόσιο λόγο, αλλά βαφτίζονται και ως «αιρετικές», τότε η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αφανισμό της.
Ας είναι, εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Σκοπεύουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Και θα νικήσουμε. Είμαστε αιρετικοί λοιπόν, ποιος είναι μαζί μας;
Μάθε για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής της προσπάθειας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube