REAL TIME |

Weather Icon
G-20 , G-7 14 Ιουλίου 2017

«Στα μούτρα σου, μπαμπά»

Η επανάσταση των φλώρων

Λίγες φωτογραφίες έχουν καταφέρει να με διασκεδάσουν με τον τρόπο που με διασκέδασαν οι φωτογραφίες με τους αντικαπιταλιστές εξεγερμένους που βγάζουν σέλφι με τa iphone τους την ώρα που παίζουν την επανάσταση στο Αμβούργο. Επανάσταση που την κάνουν με τον μόνο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος που η πνευματική και ψυχική του ηλικία αρνείται να ξεπεράσει τα 16 έτη: καίγοντας, καταστρέφοντας και λεηλατώντας. Νομίζω πως στις φωτογραφίες αυτές περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο όλη η γελοιότητα αυτού του χουλιγκανικού κινήματος, που το μόνο που στην πραγματικότητα επιδιώκει είναι να διασκεδάσει, εκ του ασφαλούς πάντα, την ανία των μελών του.
Γιατί αν έπρεπε να μπει μια επικεφαλίδα σ’ αυτό που βλέπουμε κάθε φορά που οι χουλιγκάνοι του αντικαπιταλισμού αναλαμβάνουν δράση, αυτή μάλλον θα ήταν το «Η επανάσταση των φλώρων». Παιδιά που θέλουν να εκνευρίσουν τους ευκατάστατους γονείς τους και κατεστραμμένοι μεσήλικες κουμανταδόροι που πασχίζουν να αισθανθούν ηγέτες, επαναστατούν στην ασφαλή αγκαλιά της Δύσης. Επαναστατούν με τον ίδιο τρόπο που οι υπόλοιποι, λιγότερο ανήσυχοι, πάμε στο λούνα παρκ. Επαναστατούν γνωρίζοντας πως στις δυτικές χώρες η αστυνομία προσπαθεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τους χουλιγκάνους όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα. Γνωρίζοντας πως στη Δύση είναι πολύ πιο επικίνδυνο να οδηγείς παρά να επαναστατείς.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube