REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Το δέλτα 25 Ιουλίου 2017

Δεκατρείς επισημάνσεις για την τραγική πολιτική κατάσταση της Πατρίδας μας και μια πρόταση για διέξοδο

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τόση διαφθορά αλλά και τόση αμορφωσιά, τόσο παχυδερμισμό, τόση πολιτική ανηθικότητα, τόση πολιτική βλακεία – Να τα αποτινάξουμε όλα αυτά από πάνω μας
 Ο Stavros Kalenteridis κοινοποίησε μια Σελίδα.

13 ώρες · 

Υπάρχουν πολλοί φίλοι μου που δεν ασχολούνται με τα κοινά καθώς θεωρούν, και πολύ σωστά μάλιστα, πως η πολιτική είναι το αποκλειστικό πεδίο δράσης των διεφθαρμένων ανίκανων εγωιστών. Τόσο απλά και με τρεις και μόνο λέξεις.
Ωστόσο υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει όλοι να γνωρίζετε καθώς εξηγούν το πώς και το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα μας και σε εμάς τους ίδιους. Υπάρχουν εξελίξεις που μας υποδεικνύουν τι χρειάζεται να αλλάξουμε, μια και καλή και για πάντα.
Όλοι γνωρίζουμε τι είναι το στρατιωτικό πραξικόπημα. Η πολιτική επιστήμη ωστόσο περιγράφει ξεκάθαρα και μια άλλη περίπτωση, αυτή του πολιτικού πραξικοπήματος όπου μια κυβερνητική ομάδα προσπαθεί με χειριστικά (ψέματα, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, εξαπάτηση, ασυδοσία, κτλ) και παράνομα μέσα να επιφέρει πολιτειακή αλλαγή σε μια κοινωνία χωρίς την θέληση της. Παράδειγμα αυτής της περίπτωσης πολιτικού πραξικοπήματος η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Και όχι μόνο.

Παραθέτω λοιπόν εδώ για όλους τους φίλους μου δηλώσεις προσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 οι οποίες βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και τις οποίες αναλύω με προσωπικές σημειώσεις:

1. Τα μάτια του Αλέξη άστραψαν: “Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;” Βαρουφάκης: “Αλέξη, η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή”. “Ναι, Γιάνη, αλλά όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.”
Σημ.: Δείτε πόσο ανώριμος και άσχετος αποδεικνύεται ο αρχηγός της χώρας μας. Αυτός που αποφασίζει για τις τύχες όλων μας, δεν είναι πολιτικά εξυπνότερος από ένα μωρό παιδί, αδυνατεί να καταλάβει πως τα ευρώ στα οποία αναφέρεται μπορούν να ακυρωθούν μονομερώς από την ΕΚΤ και ακόμα και αν δεν γινόταν αυτό, το “κουτί γάλα” που αναφέρει θα κρατούσε ίσως για έναν μήνα με το πέρας του οποίου η χώρα μας θα βρισκόταν μετέωρη και καταδικασμένη στο τίποτα, λόγω της εγωπάθειας, της ιδεοληψίας και της ασχετοσύνης της κυβερνητικής ομάδας.
2. Βαρουφάκης: «Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε χρήματα της ΕΚΤ. Εάν, όμως, θέλουμε το Grexit, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο με αυτά τα λεφτά χωρίς να κατηγορηθούμε για κλοπή: να εθνικοποιήσουμε τα 16 δισ. ευρώ, να σφραγίσουμε τα χαρτονομίσματα με ειδική μελάνη ώστε να τα ακυρώσουμε και να πάψουν να αποτελούν ευρώ και να τα μετονομάσουμε σε “νέες δραχμές”, να τα βάλουμε σε ΑΤΜ και να τα χρησιμοποιήσουμε σαν καινούριο νόμισμα».
Σημ.: Κοιτάξτε με πόση φειδώ αναφέρεται για Grexit ο υπουργός των Ελλήνων χωρίς να έχει λάβει πότε τέτοια εντολή από εμάς τους ελεύθερους πολίτες. Πόσο εύκολο τους είναι να μας παρακάμψουν και να μας οδηγήσουν μέχρι και στον αφανισμό. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης η συνωμοσία που περιγράφεται περί νέας δραχμής, καινούργιου νομίσματος κτλ. Η ειδική μελάνη δε, θυμίζει οικογενειακά παιχνίδια Μονόπολης και όχι σοβαρό αξιωματούχο ο όποιος διαπραγματεύεται υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας…

3. Βαρουφάκης: “Αλέξη, αν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να μάθεις αγγλικά. Πάρε έναν δάσκαλο να σου κάνει ιδιαίτερα, όπως και δήποτε”».
Σημ.: Γελάνε και τα βράχια. Μιλάμε για προσωπικότητες ανίκανες να σταθούν και να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους πόσο μάλλον ένα ολόκληρο έθνος, μέλος ενός ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού οικοδομήματος.

4. Τσίπρας: “γιατί να μην πούμε στους πιστωτές ότι αν δεν δεχτούν τη μονομερή απόρριψη εκ μέρους μου του δικού τους προγράμματος θα φύγουμε από το ευρώ; Υπάρχουν πολλοί, όπως ο Πολ Κρούγκμαν, που λένε ότι θα τα καταφέρναμε καλύτερα έξω από το ευρώ ούτως ή άλλως”.
Σημ.: Απόψεις και θεωρίες τόσο ασόβαρες, αστείες και επικίνδυνες δεν τις άκουσα όλα αυτά τα χρόνια από το στόμα κανενός απλού πολίτη. Πρόκειται για συνδυασμό έπαρσης, αμάθειας, και οπισθοδρομικής νοοτροπίας ψευτομαγκιάς, ανίκανης να πείσει όπως απεδείχθη ούτε το ίδιο του το κόμμα.

5. Βαρουφάκης: «Αντίθετα από εμένα, ο Δραγασάκης ήθελε να χάσουμε το δημοψήφισμα, έτσι ώστε να νομιμοποιήσει την αποδοχή των όρων της τρόικας».
Σημ.: Εδώ αποδεικνύεται πως αυτό το ύπουλο πολιτικό πραξικόπημα που αποκάλεσαν “δημοψήφισμα” ήταν στημένο εναντίον μας, χειριστικό, χυδαίο και καταστροφικό για τη χώρα.

6. Βαρουφάκης: «Κύμα ναυτίας και αγανάκτησης με χτύπησε στα σωθικά μου όταν διάβασα το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Εξήγγειλε αυξήσεις μισθών, επιδοτήσεις, επιδόματα και επενδύσεις με λεφτά που οι πηγές τους ήταν είτε φανταστικές είτε παράνομες. Υπήρχαν επίσης υποσχέσεις που δεν θα επιθυμούσαμε να πραγματοποιήσουμε».
Σημ.: Το ψέμα στην πολιτική είναι ανεπίτρεπτο. Ειδικά εμείς η νέα γενιά δεν θα το δεχτούμε από κανέναν επειδή απλά το έκαναν και οι προηγούμενοι. Το να κοροϊδεύεις 10 εκ. ανθρώπους είναι ανεπίτρεπτο. Το να περνιέσαι για ειδικός και επαΐων και να αποφασίζεις για εμάς χωρίς εμάς ενώ αποδεικνύεσαι άσχετος και λίγος, και να μένεις και ατιμώρητος είναι ανεπίτρεπτο.

7: «Μου είπε πως φοβόταν ότι η μοίρα μας θα ήταν το Γουδή εάν επιμέναμε. Επίσης άρχισε να υπαινίσσεται ότι θα μπορούσε να εκδηλωθεί κάτι σαν πραξικόπημα, αναφέροντάς μου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας, οι μυστικές υπηρεσίες και στελέχη της κυβέρνησης είχαν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας».
Σημ.: Παρόλο που υποκρίνονταν ότι τα πάντα ήταν ασφαλή και υπό έλεγχο, δείτε σε ποιο σημείο έφτασαν τη χώρα μας. Δείτε σε τι αναφέρονται και τι ανασύρουν από το σκοτεινό παρελθόν για να καταλάβετε πόσο σκοτάδι φέρουν αυτοί οι άνθρωποι μέσα τους.

8. Τσίπρας: η αρχική στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολιτική σύγκρουσης – σύμφωνα με την εντολή που λάβαμε.
Σημ.: Παραλήρημα. Ποιος τους έδωσε τέτοια εντολή. Ποια ήταν αυτή η εντολή ακριβώς και ποιο το ποσοστό που τους την έδωσε; Να θυμίσω πως το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες εκλογές έλαβε το 19% των ψήφων από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και με αυτό το ποσοστό κυβερνούν και καταδυναστεύουν την πλειοψηφία στη “δημοκρατία” τους.

9. «Να αφήσουμε την Ευρώπη και να πάμε πού… σε έναν άλλο γαλαξία;» λέει ο κ. Τσίπρας. «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Χωρίς την Ελλάδα, πώς θα μοιάζει η Ευρώπη; Θα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της. Εκτός αυτού, το Grexit θα είχε καταλήξει στην αποδοχή του «σχεδίου τιμωρίας» του Σόιμπλε».
Σημ.: Καληνύχτα. Αυτά τα λέγαμε εμείς που πρεσβεύαμε το μαύρο στο “δημοκάλεσμα” που τολμήσατε να ονομάσετε δημοψήφισμα. Δεν θα έχετε ποτέ το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσετε.

10. «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιφέρει μια ηθική επανάσταση που θα αλλάξει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η Ελλάδα»: «Αν βγεις έξω στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτή την κυβέρνηση, πολλοί μπορεί να μας πουν ψεύτες αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανήθικοι ή ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι».
Σημ.: Η μόνη επανάσταση που μπορείτε να επιφέρετε είναι να μας πείσετε πως το ψέμα και η εξαπάτηση των πολιτών θα μένουν για πάντα ατιμώρητα και πως θα επικρατήσουν παντού. Δεν θα σας επιτρέψουμε όμως. Για αυτό και θα φέρουμε μια πολιτική Επανάσταση με το δέλτα που θα σας φέρει ενώπιον των ευθυνών σας.

11. Λαφαζάνης: «Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα. Εγώ είχα διασφαλίσει ότι θα παίρναμε και μια προκαταβολή (κάποια δισεκατομμύρια) έναντι των ωφελειών που θα είχαμε από την λειτουργία του αγωγού η οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια ανακούφιση της χώρας εκείνη την περίοδο».
Σημ.: Κομμουνιστική παραζάλη και πάλι ψέματα. Ποιος μπορεί να δώσει δισεκατομμύρια προκαταβολή για κάτι που θα γίνει, εάν γίνει, και πριν γίνει; Και στον Λαφαζάνη;!

12. «Το θεωρώ φυσιολογικό, αν βγει η χώρα από το ευρώ και θέλει μια βοήθεια και μια στήριξη, και η Βενεζουέλα είχε δυνατότητα να μας δίνει φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι. Εγώ το θεωρούσα και αυτονόητο, μια χώρα σαν τη Βενεζουέλα, που αισθανόταν κοντά στην προσπάθεια που γινόταν για μια αλλαγή στην Ελλάδα, αν είχε την δυνατότητα, γιατί να μη βοηθούσε; Και γιατί να μην απευθυνθείς στη Βενεζουέλα για βοήθεια»;
Σημ.: Εδώ φαίνεται η νέα συμμαχία την οποία οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα μας. Αυταρχικά, ανελεύθερα καθεστώτα, ολοκληρωτικά και βαθειά φασιστικά.

13. Τσίπρας: «Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες»
Σημ.: Θα τελειώσουμε μια και καλή με τους διεφθαρμένους, τους γόνους, αλλα και τους ανίκανους, τους πολιτικά αμύητους και τα μαθητούδια που μαθαίνουν πολιτική στις πλάτες μας, καταστρέφοντας την οικονομία και χαντακώνοντας τη χώρα. Είναι πολύ υψηλό το τίμημα που μας επιβάλατε να πληρώσουμε για το φροντιστήριο σας.
Υπάρχει διέξοδος μακρυά από όλο αυτό το σκοτάδι, τη συνωμοσία, και τον μηδενισμό; 
Ναι.
Έχουμε φτιάξει κάτι το οποίο αξίζει όλοι σας να ασχοληθείτε. 
Και να ενημερωθείτε και να βοηθήσετε και να επιστρέψετε ξανά πίσω σε αυτό που δικαιωματικά σας ανήκει – στην πολιτική και την εξουσία. Έχουμε φτιάξει το (facebook.com/politikiepanastasi)
Μάθε περισσότερα για το δέλτα και πάρε μέρος ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube