REAL TIME |

Weather Icon

Πολιτικό άσυλο ζητά ο Σεβάν Νισανιάν από την Ελλάδα

Πολιτικό άσυλο ζητά ο Σεβάν Νισανιάν από την Ελλάδα
  • (Φωτ.: armenianweekly.com)
Ο Αρμένιος συγγραφέας και διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν απέδρασε στις 14 Ιουλίου από τις φυλακές Φώκαιας της Τουρκίας και τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Όπως μάλιστα είπε σε συνέντευξή του στο Armenpress θα ήταν πολύ ευτυχής να περνούσε στην Ελλάδα «αυτή τη νέα περίοδο στη ζωή μου».

«Πάντα ένιωθα την Ελλάδα ως δεύτερη ή τρίτη πατρίδα μου. Είναι μια όμορφη και πολιτισμένη χώρα», είπε.
Ο Σεβάν Νισανιάν είπε ότι παρόλο που προετοιμαζόταν 1,5-2 χρόνια για να δραπετεύσει από τις τουρκικές φυλακές, τελικά ήταν εύκολο και δεν υπήρξαν προβλήματα. «Περπατήσαμε και φύγαμε…» εξήγησε. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Αράξ Κασιάν για το εάν φοβάται για την οικογένειά του που βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία, ο Αρμένιος διανοούμενος είπε πως «Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά μου προς το παρόν βρίσκονται στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Τουρκία. Είναι ώριμοι και λογικοί άνθρωποι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να τους συμβεί κάτι.»
Ο Νισανιάν είπε ότι φεύγοντας από τη φυλακή άφησε ρούχα και εσώρουχα αλλά όχι τα βιβλία και τα τετράδιά του. Στη φυλακή, πρόσθεσε, «έγραψα ένα βιβλίο για την ιστορία της τουρκικής γλώσσας, όπως επίσης και για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών. Θα χρειαστεί ακόμα ένας χρόνος για να προετοιμαστεί για να εκδοθεί. Επιπλέον, έγραψα ένα βιβλιαράκι με τα γράμματα μου στη μικρή κόρη μου Αναχίτ, αλλά αυτό δεν είμαι ακόμη σίγουρος εάν θέλω να το εκδώσω.»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube