REAL TIME |

Πως η «φάμπρικα» της δικαιοσύνης, ακυρώνει την ανάπτυξη και σκοτώνει την οικονομία

Ένας από τους λόγους της πολυεπίπεδης θεσμικής χρεοκοπίας της χώρας κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης είναι ο εκφυλισμός και η… έκπτωση σε βαθμό ακύρωσης της λειτουργίας της δικαιοσύνης. 
Ο θεσμός της δικαιοσύνης που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία, έχει εκμαυλιστεί τα μέγιστα, φτάνοντας στην ουσία να ακυρωθεί σε επικίνδυνο για τη λειτουργία του πολιτεύματος βαθμό. Η δυσλειτουργία του θεσμού της δικαιοσύνης, πέρα από τις κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις, έχει και τεράστια επίπτωση στην οικονομία.
Κρατάει την Ελλάδα δέσμια στην τοξικότητα και στη στασιμότητα, απομακρύνει επενδύσεις, ακυρώνει την ανάπτυξη υγιών δυνάμεων σε πολλά επίπεδα, «σκοτώνει» κάθε δημιουργική διάθεση και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Το κόστος των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης κατατάσσει την χώρα στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 47 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, γεγονός που επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος της οικονομίας και δημιουργεί ταυτόχρονα επιχειρηματική αβεβαιότητα.
Παράλληλα, η πολυνομία και η νομοθετική αυθαιρεσία κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση ως προς την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης!

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube