REAL TIME |

Weather Icon

Αποκάλυψη – Αστυνομικοί στην Κερασούντα του Πόντου βίασαν με γκλοπ πολιτικό κρατούμενο

Αποκάλυψη – Αστυνομικοί στην Κερασούντα του Πόντου βίασαν με γκλοπ πολιτικό κρατούμενο
Καταγγελίες για βασανιστήρια και βιασμούς στην Τουρκία – Νεκρανάσταση του βαθέος κράτους;

Ο Ö.H.N., ο οποίος εργάζεται για το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), υπέστη σεξουαλικά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια προσαγωγής του. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν ο ίδιος έστειλε επιστολή στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İnsan Hakları Derneği).

Στην επιστολή του αναφέρει ότι στις 20 Οκτωβρίου 2016 πήγαν στην Κερασούντα με τον φίλο του R.D., όπου στο δρόμο για Εσπιγιέ τους σταμάτησε και τους προσήγαγε η αστυνομία με την κατηγορία ότι ανήκουν στον πυρήνα του PKK στην Κερασούντα.
Δηλώνει ότι αφού του πέρασαν χειροπέδες τον έβαλαν σε ένα ΙΧ όπου τρεις αστυνομικοί με πολιτικά τον πήγαν σε ένα κτήριο όπου τον κακοποίησαν σεξουαλικά με ένα αντικείμενο που έμοιαζε με κλομπ, έβγαλαν φωτογραφίες και απείλησαν ότι θα κάνουν τα ίδια και στη σύζυγό του. Ο Ö.H.N. παρέμεινε υπό κράτηση 16 μέρες.
«Στην είσοδο του Εσπιγιέ, σε σημείο ελέγχου, μας σταμάτησαν και έκαναν έρευνα στο αμάξι. Δεν μας είπαν τίποτα, μας απομάκρυναν από το αμάξι και μας πήγαν σε έναν τοίχο όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 10 αστυνομικοί και στρατιώτες, οι οποίοι είχαν μακρύκαννα όπλα. Κάποιος, που από τις ομιλίες του κατάλαβα ότι ήταν από το στρατό, είπε “όλους αυτούς πρέπει να τους δέσουμε και να τους ανατινάξουμε μπροστά από το δημαρχείο στο Ντιγιάρμπακιρ”. Εμένα με πήγαν σε ένα συνεργείο για να ελέγξουν και πάλι το αμάξι. Όσο ήμουν στο αμάξι με έβριζε διαρκώς ένας αστυνομικός.
»Με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Εσπιγιέ όπου με έδειρε και με έβρισε ένας αστυνομικός με γυαλιά, λόγω ενός βιβλίου που είχα. Μετά με έβαλαν σε ένα ΙΧ μαζί με τρεις αστυνομικούς με πολιτικά για να με πάνε στο τμήμα στην Κερασούντα. Μετά από λίγο με κατέβασαν από το όχημα και με έβαλαν σε ένα άλλο αμάξι. Με πήγαν σε ένα κτήριο όπου με βίασαν με ένα αντικείμενο που έμοιαζε με κλομπ. Κατά τη διάρκεια του βασανισμού μου έβγαλαν και φωτογραφίες. Μετά από 5-10 λεπτά με παρέδωσαν στην πρώτη ομάδα των αστυνομικών».
Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδρασε αμέσως μόλις έλαβε το γράμμα και κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών στην Κερασούντα. Η εισαγγελία όμως στις 2 Μαρτίου 2017 αποφάσισε να μην διεξαγάγει έρευνα για το περιστατικό, δηλώνοντας ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε βασανισμό για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.
Μετάφραση από τα τουρκικά: Σοφία Αγγελίδου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube