REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2017

Τα κακώς κείμενα στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας – Ένα παράδειγμα κακοδιοίκησης

Προσπάθησα σήμερα να επισκεφθώ τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ολυμπίου Διός στο κέντρο της Αθήνας, σαν σύντομη βόλτα, και επειδή είχα να πάω καιρό.
Πλησιάζοντας την είσοδο του χώρου, η οποία να πω πως βρίσκεται και σε λάθος χώρο με τον κόσμο να την αναζητά, βλέπω αγανακτισμένους επισκέπτες να αποχωρούν αρνούμενοι να πληρώσουν το εισιτήριο των 6€.
Συνειδητοποιώντας το παράλογο μέγεθος του εισιτηρίου για μια επίσκεψη για έναν ενήλικα, τους ακολουθώ σε ένα ξέφωτο έξω από το χώρο όπου είναι συγκεντρωμένοι και άλλοι, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, και βγάζουν φωτογραφίες από μακρυά, μιας και αφενός δεν θέλουν να καταβάλουν την παράλογη τιμή εισόδου που κάποιος φωστήρας σκέφτηκε, και αφετέρου το μνημείο είναι τόσο μεγάλο που φαίνεται μια χαρά και από έξω (δείτε τις φωτογραφίες).

Ως αποτέλεσμα βέβαια να έρχονται επισκέπτες στη χώρα μας και να μην βλέπουν αυτό το ιστορικό μνημείο, γιατί τα μεγάλα κεφάλια που κορδώνονται πως κάνουν πολιτιστική διαχείριση (!) αποφάσισαν πως το 2€ δεν ήταν αρκετό και ζητάνε 6€ από τον κόσμο για να τα ρίξουν στην μαύρη τρύπα που λέγεται υπουργείο.
Και αναρωτήθηκα για ακόμα μία φορά. Πώς επιτρέψαμε σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα να μας κυβερνά, και να διορίζει υπουργούς και αξιωματούχους άχρηστους, ανίκανους και μυωπικούς
Πώς αφήσαμε τον πολιτισμό μας, την παιδεία μας, την οικονομία μας και τόσα αλλά στο ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις άλλες παρέες που μόνο λυμαίνονται τη χώρα και δεν κάνουν πραγματικά για τίποτα;
Μακρυά από όλους τους λοιπόν. Να ξεμπερδέψουμε μια και καλή. 
Γι’ αυτό φίλοι μου φτιάξαμε
το 
Μάθε για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube