REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 22 Ιουνίου 2017

Πράσινο φως από Μπούντεσταγκ για αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ

Πράσινο φως από Μπούντεσταγκ για αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ

Η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) ενέκρινε σήμερα την αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 280 στρατιώτες της Μπούντεσβερ (γερμανικός στρατός) που έχουν αναπτυχθεί εκεί.
Η Τουρκία είχε αρνηθεί στους Γερμανούς βουλευτές να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη ρουτίνας στη βάση αυτή του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο χρειάζεται πρώτα να βελτιώσει την στάση του προς την Τουρκία.

«Η Μπούντεσταγκ εκφράζει την λύπη της ότι δεν εκπληρώνονται οι συνθήκες για τη συνέχιση της ανάπτυξης της Μπούντεσβερ στο Ιντσιρλίκ», υπογράμμισε η γερμανική βουλή στην απόφασή της.
Όπως υπογραμμίζει το κείμενο της απόφασης, θα προχωρήσει άμεσα η μεταφορά των 280 στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ σε μια αεροπορική βάση στην Ιορδανία.
Οι βουλευτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό, για να εκπληρώνουν το συνταγματικό τους καθήκον, σημειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube