Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Ιουνίου 2017

Να γιατί πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα επειγόντως – Ιδού η απόδειξη

Να γιατί πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα επειγόντως – Ιδού η απόδειξη
Σταύρος Καλεντερίδης
Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος, Επικοινωνιολόγος

Στις 8 Ιουνίου ο πρώην διευθυντής του FBI δήλωσε πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον «παρακίνησε» να σταματήσει έρευνες της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται, σχετικά με τις επαφές μελών της κυβέρνησης Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους. Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε κλυδωνισμούς στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα μιας και πρόκειται για καθαρή περίπτωση παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Ο διευθυντής του FBI επιλέγεται από τον Πρόεδρο αλλά πρέπει να υπερψηφιστεί από τη Γερουσία. Διοικητικά υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο όσο περίεργο και αν ακούγεται, παρόλο που ανήκει στην κυβέρνηση του Προέδρου, λειτουργεί ανεξάρτητα από αυτόν, ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι προεδρικές οχλήσεις, ιδιαίτερα για περιπτώσεις δικαστικών ερευνών. 
Επιπλέον, απαγορεύονται οι επαφές μεταξύ αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και νομικών του Υπουργείου για έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη (με εξαίρεση για θέματα εθνικής ασφάλειας). Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης αποφεύγει μέχρι και να σχολιάσει ενεργή έρευνα στα ΜΜΕ για να μην επηρεάσει την εξέλιξη της (εδώ θυμάται κανείς με θλίψη τα σχόλια πρωθυπουργού και υπουργού που προσπαθούσαν να προκαταλάβουν για τη συνταγματικότητα νόμου ο οποίος φιλοδοξούσε να ελέγξει τον τύπο στη χώρα). Εξασφαλίζεται έτσι η διττή λειτουργία της κυβέρνησης, αφενός για μία πιστή εφαρμογή των νόμων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και αφετέρου η εφαρμογή τους με αμερόληπτο τρόπο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε αντίθετη περίπτωση προκαλούνται σκάνδαλα όπως έγινε στην περίπτωση Watergate.
Αντίθετα στη χώρα μας τα πάντα είναι πολιτικοποιημένα, ή ορθότερα κομματικοποιημένα – μέχρι και οι δικαστικές έρευνες! Προφανώς αυτές οι επιρροές των πολιτικών υπονομεύουν και τις ίδιες τις έρευνες αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης στη χώρα. 
Ο εκάστοτε ηγέτης ελέγχει απόλυτα το υπουργείο δικαιοσύνης και είναι σε όλους μας γνωστά τα παρεμβατικά του τηλέφωνα στον υπουργό για παρεμπόδιση του έργου του, οι υποδείξεις και οι διαταγές, που σπιλώνουν ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα. 
Τα παραδείγματα ουκ ολίγα. 
Μιλάμε πλέον για μια συνήθη πρακτική που την ακολουθούν όλοι – μηδενός εξαιρουμένου.
Για ανεξάρτητη δικαστική εξουσία ούτε λόγος. 
Το ανεξάρτητο κίνημα δέλτα καλύπτει το ζήτημα πλήρως με την ιδέα του περί ανεξαρτησίας δικαιοσύνης: www.todelta.gr
Γίνε υποστηρικτής του δέλτα. Μάθε πώς και πάρε μέρος ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube