REAL TIME |

Weather Icon
Συρία , Τουρκία 19 Ιουνίου 2017

Ύπουλο παιχνίδι της Τουρκίας στη Συρία εξοργίζει «πολλούς»

Ύπουλο παιχνίδι της Τουρκίας στη Συρία εξοργίζει «πολλούς»
Η «Φωνή της Αμερικής» δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στη Συρία, παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό συριακής πολιτοφυλακής από τους Τούρκους (για τον έλεγχο της περιοχής της Τζαραμπλούς και της Αλ Μπαμπ), καλώντας τους να επιστρέψουν τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής που ελευθερώθηκε από το ISIS, στους κατοίκους της…
Κοινώς να μην ασχολούνται, ή μάλλον για την ακρίβεια, να μη σκέφτονται να κρατήσουν συριακό έδαφος που δεν τους ανήκει για τον οποιονδήποτε λόγο.

Μακάρι να κατανοούσαν την ίδια πραγματικότητα και στην Κύπρο, όπου ανέχονται ακόμα τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, μια πολιτική που έχει δείξει τα όριά της στην τρέχουσα ιστορική συγκυρία.

Η παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή θεωρείται από τους Κούρδους της Συρίας ως «κατοχή», ενώ εκφράζονται ανοιχτά και σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με τον πραγματικό αντικειμενικό σκοπό της εκπαίδευσης αυτής της δύναμης, για την οποία φοβούνται ότι θα επιχειρήσει να παρεμποδίσει την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα και θα στραφεί ενάντια στα δικά τους εδάφη.
Στις αποκαλύψεις που έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, στην προσπάθειά τους οι Τούρκοι να απαγκιστρωθούν από τη Συρία αλλά να αφήσουν πίσω συμμαχική δύναμη να ελέγχει την περιοχή για λογαριασμό τους, έχουν δημιουργήσει δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης στην επαρχία Χατάι και στο Κιλίτς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube