Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαΐου 2017

«Σε λίγα χρόνια ο μέσος Ρουμάνος θα είναι πλουσιότερος του μέσου Έλληνα»

«Σε λίγα χρόνια ο μέσος Ρουμάνος θα είναι πλουσιότερος του μέσου Έλληνα»

Σύντομα κάποιες από τις βαλκανικές χώρες θα μας ξεπεράσουν σε κατά κεφαλήν εισόδημα. Από την Ρουμανία και την Πολωνία, έως την Ουγγαρία και την Βουλγαρία, οι οικονομίες αναπτύσσονται με ρυθμούς 3%,4% και 5%, συγκλίνοντας ολοένα και περισσότερο με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, όταν εμείς συνεχώς αποκλίνουμε.
Τα λόγια είναι του καθηγητή Οικονομικών στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγου, που εξηγεί γιατί τα επόμενα χρόνια η ΝΑ Ευρώπη θα υπερκεράσει την Ελλάδα.
Σχολιάζει τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καταγράφουν την πιο ισχυρή ανάπτυξη, και εξηγεί τον τρόπο που αυτές πέτυχαν να συγκρατήσουν το δημόσιο χρέος τους σε επίπεδα 30% και 40%. Εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να δούμε ένα μεταναστευτικό ρεύμα Ελλήνων επιστημόνων και εργαζομένων προς τις πιο ανεπτυγμένες από τις χώρες της γειτονιάς μας, ενώ κάνει ειδική μνεία στα επιτεύγματα της Ρουμανίας. Χώρα όπου ο βιομηχανικός τομέας συνεισφέρει με… 41% στο ΑΕΠ, έναντι 25,6% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube