Χώρα με ημερομηνία λήξης…

Χώρα με ημερομηνία λήξης…

Κατά το διάσημο ρηθέν του Δημοσθένους στον πρώτο Ολυνθιακό: “Δει δη χρημάτων, ω Άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων” θα μπορούσαμε να παραφράσουμε και σε “…δει δη των νοών ω Έλληνες και άνευ των κατάλληλων τούτων ουδέν… Τουτέστιν: “…τα μυαλά σας και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος”.

Μια μεγάλη μερίδα των πολιτών αυτής της χώρας, περίπου το ένα τρίτο, συνεχίζει να πιστεύει στο “νερό του Καματερού”. Ήτοι, πως υπάρχει κάποια μαγική συνταγή σαν αυτές που τους πουλούσαν ο Αλέξης και ο Πάνος προεκλογικά, για επιστροφή στην εποχή της ευημερίας με δανεικά με ένα άρθρο και ένα νόμο…
Θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους εξαπάτησε. Συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο “γάιδαρος πετάει”, απλά ο Αλέξης και η παρέα του τους πούλησαν και περιμένουν τον επόμενο “απατεώνα” που θα τους πει με πειστικό τρόπο αυτά που θέλουν να ακούσουν, περί λεφτόδενδρου, Ζαππείων και go back madam Merkel κλπ.
Μια άλλη μερίδα, περί τα δύο τρίτα του ενός τρίτου του συνόλου που ακολουθεί τη Νέα Δημοκρατία, έχει ακροβολιστεί και περιμένει την επάνοδο στην εξουσία προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτά που έκανε και πριν.
Προσδοκά αυτά που έκανε επί Σαμαροβενιζέλων και έπραττε οργιωδώς στις καλές εποχές επί Καραμανλή με Παυλόπουλο στο Υπουργείο Εσωτερικών και διορισμών…

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube