Weather Icon
Γερμανία , ΝΑΤΟ , Τουρκία 28 Μαΐου 2017

“Έχεις δυο εβδομάδες διορία για το Ιντσιρλίκ”! Τελεσίγραφο Μέρκελ σε Ερντογάν

“Έχεις δυο εβδομάδες διορία για το Ιντσιρλίκ”! Τελεσίγραφο Μέρκελ σε Ερντογάν
Δύο εβδομάδες προθεσμία έχει δώσει η Μέρκελ στον Ερντογάν προκειμένουν ν΄ αλλάξει στάση στο θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ και να επιτρέψει την απρόσκοπτη επαφή Γερμανών βουλευτών με το προσωπικό της βάσης. Μετά θα λάβει τις οριστκές της αποφάσεις, γράφει το  το Der Spiegel. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Γερμανοί αξιωματούχοι από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας ενημέρωσαν την Παρασκευή βουλευτές, λέγοντάς τους πως πιστεύουν ότι ο πρόεδρος  Ερντογάν δεν θα αλλάξει τη στάση του επί του θέματος.
Το Der Spiegel υπογραμμίζει ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη μεταξύ  Μέρκελ και Ερντογάν.
Μιλώντας στα ΜΜΕ πριν από τη συνάντηση των Βρυξελλών, η Μέρκελ απειλούσε να αποσύρει τους Γερμανούς στρατιώτες από την τουρκική αεροπορική βάση στο İncirlik, ανέφερε η Deutsche Welle.
«Θα ήθελα να καταστήσω σαφές στον Τούρκο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας ότι είναι απαραίτητο για τους στρατιώτες μας να μπορούν να τους επισκέπτονται μέλη της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής», δήλωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε:
“Διαφορετικά θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον Incirlik.”
Για τη συνέχεια Militaire

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube