REAL TIME |

Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 19 Απριλίου 2017

Stratfor : Τι παιχνίδι έπαιξε ο Ερντογάν στις πλάτες των ευρωπαίων

Stratfor : Τι παιχνίδι έπαιξε ο Ερντογάν στις πλάτες των ευρωπαίων

Ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί την «αποδοκιμασία» της Δύσης για να τονώσει το εθνικιστικό αίσθημα όπως και όταν τον βολεύει. Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαική Ενωση και το προσφυγικό.

Η αλληλεπίδραση της Τουρκίας με τη Δύση ακολουθεί έναν περίεργο κύκλο. Πρώτα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει βήματα για να συγκεντρώσει εξουσίες, πλέκοντας τη μοίρα της Τουρκικής Δημοκρατίας με τη δική του πολιτική τύχη. Η Δύση ακολουθεί καταδικάζοντας την απολυταρχική στροφή της Τουρκίας, θρηνώντας για την εγκατάλειψη των πιο «φωτισμένων» ευρωπαϊκών ριζών της χώρας.
Η Τουρκία, με τη σειρά της, εκμεταλλεύεται την κατάσταση διαστρεβλώνοντας τα κηρύγματα αυτά ώστε να μοιάζουν με συνωμοσία της Δύσης ώστε να μείνει κάτω η Τουρκία, δίνοντας στον Ερντογάν νέα εθνικιστικά «πυρομαχικά» με τα οποία να περιχαρακώσει τη στήριξη του μισού περίπου Τουρκικού πληθυσμού που εξακολουθεί να τον βλέπει με λατρεία ως σουλτάνο αντί για δυνάστη.  

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube