Weather Icon

Κύπρος – Χθες έπεσαν οι υπογραφές με ExxonMobil, σήμερα με ΕΝΙ και TOTAL – Η Τουρκία τηρεί σιγήν ιχθύος…

Κύπρος – Χθες έπεσαν οι υπογραφές με ExxonMobil, σήμερα με ΕΝΙ και TOTAL – Η Τουρκία τηρεί σιγήν ιχθύος…
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η σημερινή μέρα για τα ενεργειακά μας ζητήματα, καθώς, μετά από ζυμώσεις και πολύμηνες συζητήσεις, θα “πέσουν” οι υπογραφές των συμβολαίων με την κοινοπραξία ENI, TOTAL για το οικόπεδο 6 και με την ΕΝΙ για το τεμάχιο 8. Η τελετή στο Προεδρικό μέγαρο, γίνεται στον απόηχο της τετραμερούς Διάσκεψης των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ, με αντικείμενο τη δημιουργία του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου East Med, από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.
 Πριν τη σημερινή τελετή υπογραφής των συμβολαίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί στο Προεδρικό αντιπροσωπείες των δύο εταιρειών.
 Χθες, σε μια λιτή τελετή, υπογράφηκαν τα συμβόλαια με ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C., για το τεμάχιο 10.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube