Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Απριλίου 2017

Ρουμανία: Ένταξη στην Ευρωζώνη όταν οι μισθοί φτάσουν τα επίπεδα των άλλων χωρών της ΕΕ

Η Ρουμανία θα υιοθετήσει ως νόμισμα το ευρώ, μόνο όταν οι μισθοί της χώρας πλησιάσουν τους μισθούς των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Sorin Grindeanu.
Ειδικότερα, ο S. Grindeanu, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ευρωζώνη, που πραγματοποιήθηκε στο Victoria Palace δήλωσε: “Ας βεβαιωθούμε ότι αυτή η νομισματική σύγκλιση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη σύγκλιση εισοδήματος. Πιστεύουμε ότι η είσοδος της Ρουμανίας στο ευρώ μπορεί να γίνει μόνο όταν το εισόδημα των πολιτών της Ρουμανίας πλησιάσει το εισόδημα των υπόλοιπων πολιτών των κρατών-μελών της ΕΕ“,.
Πρέπει να δείξουμε ότι η Ρουμανία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να υποστηρίζει τις πολιτικές συνοχής μέσα στην ΕΕ και  ότι όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο για μια πιο δυνατή Ευρώπη“, τόνισε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από την KPMG στις αρχές του μήνα, η Ρουμανία έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατώτατο  μηνιαίο μισθό των 20 κρατών-μελών της ΕΕ, δηλαδή περίπου 321 ευρώ, μετά τη Βουλγαρία. Ωστόσο, η χώρα έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2017, κατά 16%, ανάμεσα στα 20 κράτη-μέλη που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη. Στον αντίποδα, το Λουξεμβούργο έχει τον υψηλότερο κατώτατο μισθό των 1.999 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Ιρλανδία με 1.776 ευρώ και η Γερμανία με 1.772 ευρώ.

για τη συνέχεια EMEA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube