Weather Icon

Οι Τούρκοι έχουν σαλτάρει εντελώς – Τουρκία προς Κύπρο: Δεν θα επιτρέψουμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας

Οι Τούρκοι έχουν σαλτάρει εντελώς – Τουρκία προς Κύπρο: Δεν θα επιτρέψουμε έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας

Πλατφόρμα της ΕΝΙ, της ιταλικής εταιρείας που υπέγραψε συμβόλαιο με την Κύπρο (φωτ.: EPA / Claudio Brufola)

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τέσσερις διεθνείς εταιρείες για την πραγματοποίηση ερευνών φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ΑΟΖ, και μία σχεδόν εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, η Άγκυρα προκαλεί και απειλεί τη Λευκωσία.
«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση αγνοώντας εντελώς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, υπέγραψε συμφωνίες. Θεωρούμε πως είναι ανησυχητικό, καθώς και απαράδεκτο, η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιμένει να δρα σαν τον μόνο ιδιοκτήτη του νησιού και συνεχίζει με τις μονομερείς πράξεις της», σημειώνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Χάρτης της Υπηρεσίας Ενέργειας που δείχνει την κυπριακή ΑΟΖ και τα τεμάχια 6, 8 και 10 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Η τουρκική διπλωματία τονίζει ακόμα ότι έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της σχετικά με την πραγματοποίηση ερευνών σε περιοχές που έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι. «Μεγάλο μέρος του οικοπέδου 6 βρίσκεται μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο την πραγματοποίηση ερευνών από ξένες εταιρείες στην περιοχή της αρμοδιότητας μας», καταλήγει η Άγκυρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube