REAL TIME |

Συνεχίζει την κόντρα με την Ντόρα το ΥΠΕΞ

Συνεχίζει την κόντρα με την Ντόρα το ΥΠΕΞ
Συνέχεια στη σύγκρουση του Νίκου Κοτζιά με την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τα χρήματα του ΥΠΕΞ που φέρεται ότι διατέθηκαν για «εξωτικούς» σκοπούς, δόθηκε χθες μέσω διαρροών από το υπουργείο Εξωτερικών.
«Καταλάβαμε καλά; Για τι πράγμα ενοχλούνται κάποιοι; Επειδή φέραμε πίσω λεφτά του Δημοσίου που λίμναζαν σε εξωτικά μέρη; Ενοχλήθηκαν που φέραμε πίσω και τους τόκους;» τόνιζαν κύκλοι της Βασιλίσσης Σοφίας, με αφορμή τη σκληρή επίθεση της κυρίας Μπακογιάννη στον κ. Κοτζιά για τα κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας που διατέθηκαν επί των ημερών της.
Οι ίδιοι κύκλοι έθεσαν επτά ερωτήματα, στα οποία καλούν την κυρία Μπακογιάννη και τον τότε γ.γ. του ΥΠΕΞ κ. Σκυλακάκη να απαντήσουν:

1) Προβλεπόταν μηχανισμός ελέγχου και επιστροφής χρημάτων για τις συμφωνίες που έκαναν;
2) Γνώριζαν ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα κατατεθειμένα στη συγκεκριμένη τράπεζα;
3) Ηθελαν να παρέμεναν τα χρήματα σε λογαριασμό στο εξωτερικό;
4) Γνώριζαν ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιστροφή των χρημάτων;
5) Παρακολουθούσαν προσωπικά εάν προχωρούσε και εάν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα;
6) Ηξεραν ότι επρόκειτο για χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία, αντί να χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακά σχέδια, τοκίζονταν;
7) Αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να λιμνάζουν στο εξωτερικό μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και κακώς τα ξαναφέραμε στην Ελλάδα;»
Πηγές προσκείμενες στην Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμαναν στη «δημοκρατία» ότι αποδείχθηκε καταρχάς πως ψευδώς το ΥΠΕΞ υποστήριζε ότι «η ελληνική πλευρά δεν είχε μεριμνήσει τότε για τη σύνταξη και την υπογραφή του απαιτούμενου μνημονίου κατανόησης».
Το Μνημόνιο, όπως τονίζουν, κυρώθηκε με νόμο από την κυβέρνηση Παπανδρέου και προέβλεπε και σε ποιον λογαριασμό πάνε τα λεφτά και ότι τα χρήματα αυτά είναι σε κοινή διαχείριση του ΥΠΕΞ και του διεθνούς περιφερειακού οργανισμού (και όχι ΜΚΟ, όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στη «δημοκρατία») για την κλιματική αλλαγή με έδρα την Καραϊβική. Με βάση το ίδιο Μνημόνιο, υπογραμμίζουν, το υπουργείο Εξωτερικών είχε το δικαίωμα να ακυρώσει τη συμφωνία όποια στιγμή ήθελε, με τρίμηνη προειδοποίηση.
Συνεπώς είχε τον πλήρη έλεγχο και της συμφωνίας και κάθε δαπάνης που θα γινόταν με βάση αυτήν. Κατηγορούν, μάλιστα, τον κ. Κοτζιά και τους συνεργάτες του ότι «δεν διάβασαν το Μνημόνιο ούτε τους κανονισμούς της EuropeAid που προβλέπονται ρητά σε αυτό».
δημοκρατία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube