Weather Icon

Η Ισπανία εκδικείται για το Γιβραλτάρ – Ανοιχτή στην ένταξη «ανεξάρτητης Σκωτίας» στην ΕΕ

Η Ισπανία εκδικείται για το Γιβραλτάρ – Ανοιχτή στην ένταξη «ανεξάρτητης Σκωτίας» στην ΕΕ
Θα αποχωρήσει με τη Βρετανία και «τα υπόλοιπα θα τα δούμε» λέει ο Ισπανός ΥΠΕΞ

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο η Σκωτία, έχοντας πλέον την ανεξαρτησία της, να προσπαθήσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρηση της Βρετανίας εμφανίζεται η Ισπανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
«Αρχικά δεν θεωρώ ότι θα την εμποδίσουμε» είπε ο Αλφόνσο Νταστίς στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε πως η Σκωτία θα αποχωρήσει από την ΕΕ μαζί με τη Βρετανία και «τα υπόλοιπα θα τα δούμε», σημειώνοντας πως η Μαδρίτη δεν επιθυμεί τον κατακερματισμό της ευρωπαϊκής οικογένειας.
«Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, αν, εφαρμόζοντας τους νόμους της, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μια διαίρεση του Ηνωμένου Βασιλείου, οποιοδήποτε τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου γίνει ανεξάρτητο κράτος και θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ θα πρέπει να υποβάλει αίτημα. Και να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία» ανέφερε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube