Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Απριλίου 2017

Οι προτάσεις του «δ» για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

Οι προτάσεις του «δ» για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας
Νίκος Ελευθερόγλου
 Παναγιώτης Μπαλακτάρης, Δόμνα Κωστογλίδου και Σταύρος Καλεντερίδης (Δ) στο βήμα στην παρουσίαση των προτάσεων του «δ» για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα

Τις προτάσεις του «δ» για την ανάπτυξη της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας παρουσίασαν στη συμπρωτεύουσα, το Σάββατο 1 Απριλίου, οι εκπρόσωποι της ανεξάρτητης υπερκομματικής κίνησης. Η εκδήλωση, που ήταν η δεύτερη δημόσια εμφάνιση του «δ» στο Βορρά, έγινε στο Θέατρο Σοφούλη στην Καλαμαριά και αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημιουργική.
Βασικοί ομιλητές ήταν ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης και ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλακτάρης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός Δόμνα Κωστογλίδου.
«Μία από τις 10 ιδέες κοινής λογικής είναι η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε αυτό θα συμβεί στο μέλλον. Θα έρθει δηλαδή η στιγμή που το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας θα σταματήσει να ρουφά ολόκληρη την επικράτεια και τότε θα μπορέσουν να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Η Θεσσαλονίκη την στιγμή εκείνη θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να αναλάβει έναν αυτοδύναμο ρόλο, αξιοποιώντας τη γεωκεντρικότητα της», σημείωσε στην αρχική του παρέμβαση ο Σταύρος Καλεντερίδης.
Ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης με τη σειρά του σημείωσε ότι το «δ» οραματίζεται «μια δυνατή πόλη με ένα ενιαίο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει σχεδιασμό για τον πολιτισμό, την ακαδημαϊκή γνώση, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες».
Στη συνέχεια κατατέθηκαν μερικές από τις προτάσεις του «δ» για την περιοχή, προτάσεις που ήταν αποτέλεσμα των συζητήσεων που έγιναν ανάμεσα στους εθελοντές της Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ αυτών οι προτάσεις για την αξιοποίηση του τεράστιου αρχαιολογικού πλούτου που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα και μένει αναξιοποίητος, η ενίσχυση της εκπαιδευτικής δύναμης των ιδρυμάτων της περιοχής, η σωστή βελτίωση των υποδομών. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των νέων τεχνολογιών και από εδώ πρέπει να ξεκινήσουν οι νέες εφαρμογές στο software», σημείωσε ο Σταύρος Καλεντερίδης.
Στο τραπέζι έπεσαν ακόμη προτάσεις για τη δημιουργία προαστιακού που θα συνδέει όλες τις βασικές πόλεις της περιοχής της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η δημιουργία ενός χάρτη με περιπάτους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπου κεντρικό σημείο θα είναι ο Όλυμπος. Επίσης η δημιουργία μαρίνας σε περιοχή που θα επιλεγεί, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη προσέγγιση των αρχαιολογικών χώρων, όπως γίνεται στο Κατάκολο.
Οι ομιλητές κάλεσαν τους πολίτες να συστρατευτούν με το «δ», δηλώνοντας συμμετοχή στο todelta.gr ως εθελοντές και καταθέτοντας προτάσεις για το μέλλον.
Μάθε για το δέλτα

Γίνε υποστηρικτής στο δέλτα ΕΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube