REAL TIME |

Απίστευτη πρόσκληση: Υπουργός αποκαλεί το Αγαθονήσι «τουρκικό»!

Απίστευτη πρόσκληση: Υπουργός αποκαλεί το Αγαθονήσι «τουρκικό»!
  • Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ (φωτ.: EPA / Jakub Gavlak)
Ο Πάνος Καμμένος στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους τίτλους που βγήκαν από τη συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική τηλεόραση ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος ανέβασε τους τόνους και με αφορμή την εκδίκαση από το Συμβούλιο Εφετών του δεύτερου τουρκικού αιτήματος για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο νησί είναι τουρκική γη, και κατά συνέπεια η κίνηση του Έλληνα υπουργού «δεν είναι σοβαρή».
Πριν από λίγες ημέρες, τα… ρέστα από τον Πάνο Καμμένο σχετικά με το Αγαθονήσι είχε ζητήσει και ο Τούρκος ομόλογός του.
«Η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων», είχε πει ο Φικρί Ισίκ σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet, η σημείωνε ότι η κυριαρχία στο νησί Εζέκ, όπως λένε οι Τούρκοι το Αγαθονήσι, είναι αμφισβητούμενη. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube