Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Απριλίου 2017

Ρουμανία: 103,5 εκατ. ευρώ επενδύει η Arctic για νέο εργοστάσιο

Ρουμανία: 103,5 εκατ. ευρώ επενδύει η Arctic για νέο εργοστάσιο

Το ποσό των 103, 5 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Arctic, μέλος του τουρκικού Ομίλου Arçelik για τη δημιουργία εργοστασίου πλυντηρίων στην πόλη Ulmi της περιοχής Dambovita στη Ρουμανία. Η επένδυση της κατασκευάστριας συσκευών αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 480 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη επταετία. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, τα 70 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα πρόσφατα κέρδη της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Hakan Bulgurlu, Γενικό Διευθυντή της Arçelik, ο Όμιλος θέλει να μεταμορφώσει τη Ρουμανία σε κόμβο παραγωγής της για την Ευρώπη. Η εταιρεία που το 2015 ανέφερε κύκλο εργασιών στα 401 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 31,4 εκατ. ευρώ, έχει να ανταγωνιστεί στον τομέα κατασκευής πλυντηρίων εταιρείες όπως οι Whirlpool, Samsung, Indesit, Hotpoint και Electrolux.
Απελευθερώθηκε η αγορά φυσικού αερίου στη Ρουμανία

Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου της Ρουμανίας, καθώς δεν υπήρξαν τεχνικοί λόγοι για μια νέα αναβολή της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.
“Εξετάσαμε όλες τις παρατηρήσεις και δεν υπήρξαν αρκετά τεχνικά επιχειρήματα για να αναβληθεί η διαδικασία εκ νέου, η οποία θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα από το 2007, το έτος που μπήκαμε στην Ε.Ε.”, ανέφερε σχετικά το υπουργείο.

Το υπουργείο τόνισε επίσης ότι οι φόβοι για αύξηση των οικιακών τιμολογίων δεν έχουν βάση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube