Weather Icon

Stratfor :Προεκλογικά πυροτεχνήματα πίσω από την κόντρα ΕΕ-Τουρκίας

Η Τουρκία συντηρεί την ένταση με Ολλανδία-Γερμανία αλλά ξέρει ότι «δεν πρέπει να δαγκώνει το χέρι που την ταΐζει». Ο εκλογικός κύκλος στην Ευρωπαική Ενωση και το δημοψήφισμα του Τ. Ερντογάν πυροδοτούν την κόντρα.

Οι μεγάλες κοινότητες Τούρκων ομογενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστούν τις ευρωπαϊκές πόλεις δημοφιλείς σταθμούς για τους Τούρκους υποψηφίους πολιτικούς κατά την διάρκεια των προεκλογικών περιόδων.
Μάλιστα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε εκδήλωση στην γερμανική πόλη της Καρλσρούης πριν την επανεκλογή του το 2015. Όμως, καθώς η Γερμανία και η Ολλανδία -που στεγάζουν τους μεγαλύτερους Τουρκικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη- ετοιμάζονται για τις δικές τους εκλογές (με τις Ολλανδικές να διεξάγονται σήμερα), οι Τούρκοι πολιτικοί δυσκολεύονται να μεταφέρουν εκεί τις προεκλογικές τους εκστρατείες.
Το Σάββατο, αξιωματούχοι στο Ρότερνταμ αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε τούρκους υπουργούς την είσοδο στη πόλη για να πραγματοποιήσυν εκστρατεία για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος τον Απρίλιο. Το περιστατικό προκάλεσε διπλωματική διένεξη μεταξύ της Τουρκικής και της Ολλανδικής κυβέρνησης,λίγες μόνον ημέρες μετά την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube