REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Τουρκία 14 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία ζήτησε πίστωση από τη Ρωσία για τους S-400

Η Τουρκία ζήτησε πίστωση από τη Ρωσία για τους S-400
Το οπλικό σύστημα S-400 Triumf (φωτ.: Sputnik)

Μια εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη έκανε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, σχετικά με τους S-400 Triumph που έχει παραγγείλει η Άγκυρα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24, ανέφερε ότι η Τουρκία ζήτησε πίστωση από τη Ρωσία για την προμήθεια του προηγμένου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.
«Ακόμα δεν βρέθηκε λύση για το θέμα. Οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.
Στα μέσα Φεβρουαρίου είχε ανακοινωθεί ότι η Τουρκία έδωσε την παραγγελία στην Rostec, και το μόνο που έμενε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ήταν το ζήτημα της αποπληρωμής. Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, πάντως, εξήγησε ότι όταν επιτευχθεί συμφωνία και ληφθεί απόφαση για τη σχετική πίστωση, «τότε θα υπογραφεί και η συμφωνία για την παράδοση των οπλικών συστημάτων, ανάμεσα στα οποία και οι S-400».
Αναλυτές επισημαίνουν το ότι συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι ένα πραγματικό υπερόπλο, που θα ενισχύσει σημαντικά τη στρατιωτική θέση της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube