REAL TIME |

Weather Icon
Ολλανδία , Πρόσωπα 15 Μαρτίου 2017

FT : Όσα δεν ξέρετε για τον Ολλανδό ακροδεξιό Βίλντερς

FT : Όσα δεν ξέρετε για τον Ολλανδό ακροδεξιό Βίλντερς

Αντιφατικός και αμφιλεγόμενος ο λαϊκιστής πολιτικός. Πώς από βουλευτής κεντρώου κόμματος μετατράπηκε σε ηγέτη της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς. Η καταγωγή από την Ινδονησία και η κόντρα με τον αδερφό του.

Ο Χέερτ Βίλντερς δεν είναι ποτέ μόνος.
Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός, ο οποίος αποκαλεί τους Μαροκινούς μετανάστες «αποβράσματα» και θέλει να κλείσει κάθε τζαμί στην Ολλανδία, ζει υπό 24ωρη αστυνομική προστασία.
Τα ταξίδια σε άλλες πόλεις, όπως η πρόσφατη περιοδεία στην πόλη Σπίκενις κοντά στο Ρότερνταμ, είναι σπάνια και πολύ καλά οργανωμένα. Με τον κ. Βίλντερς να είναι περικυκλωμένος από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, το ενθουσιασμένο πλήθος μόλις που μπορούσε να διακρίνει το χαμόγελο και τη χαρακτηριστική χρυσή αλά Μότσαρτ κόμη του αντι-ισλαμιστή πολιτικού, που το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του βρίσκεται ψηλά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.
«Αν θέλετε να ξανακερδίσετε τη χώρα σας, αν θέλετε να ξανακάνετε το σπίτι σας μια Ολλανδία για τους Ολλανδούς, τότε μπορείτε να ψηφίσετε μόνο για ένα κόμμα», δήλωσε στα αγγλικά ο κ. Βίλντερς, αναγνωρίζοντας πως το κοινό του δεν περιορίζεται πλέον στους Ολλανδούς ψηφοφόρους.
Από την ίδρυση του κόμματος το 2006, ο κ. Βίλντερς έχει γίνει μόνιμο θέμα συζήτησης στην Ολλανδία και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις του και η υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι εκτός συστήματος, αλλά έχει περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες στο κοινοβούλιο, στηρίζοντας προσωρινά μια κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube