REAL TIME |

Weather Icon

Με τουρκικά κομματικά υβρίδια ο Erdogan οικοδομεί το νέο- Οθωμανικό τόξο στα Βαλκάνια

Ένα οργανωμένο σχέδιο επέκτασης της νεο-οθωμανικής επιρροής της στα Βαλκάνια έχει θέσει σε εφαρμογή η Άγκυρα, μέσω της εγκαθίδρυσης τουρκικών κομμάτων του στις περιοχές όπου διαβιούν τουρκικοί/μουσουλμανικοί πληθυσμοί, τα οποία θα τελούν υπό τον απόλυτο έλεγχο της.
Μέρος αυτού του σχεδίου εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα με φόντο τις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία την ερχόμενη βδομάδα και ήδη δημοφιλή βουλγαρικά ΜΜΕ καταγράφουν άνοδο της έντασης στις σχέσεις Σόφιας – Άγκυρας, εξαιτίας της απροκάλυπτης τουρκικής ανάμειξης στη προεκλογική διαδικασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία υποστήριξε ανοικτά το πρόσφατα ιδρυθέν φιλοτουρκικό κομματικό υβρίδιο, DOST, του οποίου αρχηγός είναι ο πρώην συνεργάτης των βουλγαρικών κομμουνιστικών ειδικών υπηρεσιών, Lyutfi Mestan. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Mehmed Muezzinoglu πολλές φορές, κατά τη διάρκεια ειδικών συναντήσεων με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το DOST, δήλωσε πως η Τουρκία ακόμα δεν μπορεί “να ξεπεράσει την απώλεια των Βαλκανίων” (Βουλγαρία, Ανατολική Θράκη, πΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία) και προσπαθεί να προστατέψει το μέλλον των Τούρκων στην περιοχή. Ακόμα περισσότερο, υπογράμμισε ότι η Βουλγαρία θα έπρεπε να ακολουθήσει χέρι με χέρι τη δυναμική, ακόμα και να συνταχθεί με τον βασικό στόχο της Άγκυρας για τη δημιουργία ενός ενωμένου έθνους!

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube