REAL TIME |

Cretetv: Γεωπολιτική και Ελληνο-τουρκική ένταση – Σάββας Καλεντερίδης, Δημήτρης Ξενάκης

Cretetv: Γεωπολιτική και Ελληνο-τουρκική ένταση – Σάββας Καλεντερίδης, Δημήτρης Ξενάκης
Συνέντευξη με τον γεωπολιτικό αναλυτή Σάββα Καλεντερίδη και τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο πανεπιστήμιο Κρήτης Δημήτρη Ξενάκη

Σχόλιο επί της μακράς ακρόασης:Συναρπαστική, διδακτική, πολύτιμη.
1.- Εξαιρετικά διαφωτιστική η ανάλυση της παρόξυνσης του ελληνοτουρκικού και η ανάπτυξη του ευρύτερου γεωπολιτικού πεδίου συγκρούσεων και ζυμώσεων στην Ανατ. Μεσόγειο και Μ.Ανατολή, χάρις κυρίως στη γεωμετρική κυριολεξία και την σε βάθος οικειότητας γνώση του κ. Σάββα Καλεντερίδη. Χρήσιμη στο φωτισμό και η παρέμβαση Ιγνατίου, μολονότι έκδηλα φορέα αμερικανικών φακών επαφής.
2.- Συγκλονιστική κυριολεκτικά για κάθε ΄Ελληνα πατριώτη, ή και φιλέλληνα ακροατή, η έκρηξη του συνήθως αυτοκυρίαρχου Καλεντερίδη για την εγκατάλειψη του Καστελόριζου, Καστέλου της ελληνικότητας του Αιγαίου, από τις -ανάξιες του έθνους και της ιστορίας- πολιτικές ηγεσίες δεκαετιών. ΄Οπως επίσης συγκλονιστική η δραματική αφήγηση, υπό την πίεση των ερωτήσεων του δημοσιογράφου, της εφιαλτικής εμπειρίας της ουσιαστικής αρπαγής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από τους μόνους δύο φιλότιμους και ΄Ελληνες εκπροσώπους του ελληνικού κράτους που -αυτενεργούντες- είχαν απομείνει προστάτες του, με κίνδυνο της ζωής τους: Τον πρεσβευτή Κωστούλα και τον αξιωματικό του ελληνικού στρατού Σάββα Καλεντερίδη.
Τέλος, σε ότι αφορά τα θανάσιμα αμαρτήματα, που θα πρέπει να καταδικάζουν τους λαθρεπιβάτες της πολιτικής στην κόλαση της πεισματικής λαϊκής καταδίκης και εξοστρακισμού, ο γράφων συμφωνεί και επαυξάνει για

1- Την Εξουσιομανία (διαστροφή, κατά Adler, μαθητή του Freud), καταστροφική για οικογένεια και για την πολιτεία του φορέα της.
2- Την φιλοχρηματία και
3.-Την αδυναμία στο άλλο φύλο.
Διαφωνώ με την προσθήκη της δόξας,την επιδίωξη της οποία θεωρώ και χρήσιμο κίνητρο
(φιλο-δοξία) και θεραπευτικό αντίδοτο για την τιθάσευση ανθρωπίνων αδυναμιών με την οποία χαλυβδώνεται ο χαρακτήρας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube