REAL TIME |

Weather Icon
Ολλανδία , Τουρκία 10 Μαρτίου 2017

Ολλανδός Πρωθυπουργός: Κάποιοι λένε να συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου, αλλά…

Ολλανδός Πρωθυπουργός: Κάποιοι λένε να συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου, αλλά…
Απίστευτες εξελίξεις στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ευρωπαϊκές χώρες

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν με την Γερμανία, την απαγόρευση με την Αυστρία, η οποία σχεδιάζει να φέρει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύονται προεκλογικές συγκεντρώσεις ξένων πολιτικών στο έδαφός της, έρχεται τώρα η σειρά της Ολλανδίας να βάλει την Τουρκία στη θέση της.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρτ Ρούττε, μετά την δήλωση με την οποία έλεγε ανοικτά στον Τούρκο ΥΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου “Μην έρχεσαι στην Ολλανδία“, ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους δημοσιογράφους:
“Υπάρχουν και ορισμένοι που μας λένε “Πρέπει να συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου στο Schiphol*”. Όμως εμείς δεν θα φθάσουμε μέχρι εκεί”.
Ο Ρούττε, συνεχίζοντας είπε ότι “ξέρουμε ότι ο Τσαβούσογλου πρόεκιται να έλθει στην ολλανδία το Σαββατοκύριακο. Το ταξίδι αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Αυτό που μπορούμε να πούμε σε ένα σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, είναι “Μην έρχεσαι”. Κατά τ’ άλλα, δεν νομίζω ότι θα βρεθεί τοπική αρχή που θα δώσει άδεια στον κ. Τσαβούσογλου για οποιαδήποτε συγκέντρωση στην Ολλανδία”.
Τέλος, ο Ολλανδός πρωθυπυουργός είπε:
“Αν παρόλα αυτά επιμένετε να έλθετε, το αυτοκίνητό σας δεν θα συνοδεύεται από κανένα αυτοκίνητο του ολλανδικού κράτους, δεν θα έχετε την υποστήριξή μας. Υπάρχουν και εκείνοι που λένε “Πρέπει να συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου στο Schiphol*”. Όμως εμείς δεν θα φθάσουμε μέχρι εκεί”.


*Schiphol: Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube