Weather Icon

Αυτή είναι η Τουρκία, αυτοί είναι οι Τούρκοι – Διαβάστε το – Τα… ευτράπελα της ολλανδοτουρκικής κρίσης

Αυτή είναι η Τουρκία, αυτοί είναι οι Τούρκοι – Διαβάστε το – Τα… ευτράπελα της ολλανδοτουρκικής κρίσης
Σάββας Καλεντερίδης

(Φωτ.: Twitter / actualiteitjunk)

Παρότι η κατάσταση είναι σοβαρή και οι αντιδράσεις της τουρκικής κοινωνίας θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας ανησυχήσουν, αφού επανέρχονται στην επιφάνεια τα βάρβαρα ένστικτα του τουρκικού λαού όπως τα έζησε ο ελληνισμός της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, προτιμήσαμε να δούμε τη φαιδρή πλευρά των αντιδράσεων της τουρκικής κοινωνίας και να καταγράψουμε ορισμένες από αυτές.
Η σφαγή των πορτοκαλιών
Κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες, βλέποντας ο ένας τι κάνει ο άλλος, οργισμένοι Τούρκοι, την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση με την απέλαση της Τουρκάλας υπουργού Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά και την επίθεση έφιππων αστυνομικών με σκυλιά εναντίον Τούρκων διαδηλωτών, μην έχοντας σε τι να ξεσπάσουν, βρήκαν πρόχειρα τα πορτοκάλια, που έδωσαν το χρώμα στην Εθνική Ολλανδίας!

(Φωτ.: newsforturkey.com)
Χιλιάδες Τούρκοι σε πλατείες και μπροστά σε κάμερες, την πρώτη βραδιά, έσφαζαν πορτοκάλια ως αντίδραση στη συμπεριφορά της Ολλανδίας!
Το κάψιμο της λάθος σημαίας
Οι εθνικιστικές κορόνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και το… αντάρτικο ενάντια στην Ολλανδία, έβγαλαν αρκετούς Τούρκους στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν. Οι πιο θερμόαιμοι επέλεξαν να κάψουν ολλανδικές σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως συνέβη και στην κεντρική πλατεία της Σαμψούντας.
Μόνο που οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να γίνουν γνωστοί σε όλο τον κόσμο, καθώς μπέρδεψαν τη σημαία της Ολλανδίας με εκείνη της Γαλλίας, της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που επέτρεψε να γίνει ομιλία Τούρκου υπουργού, και συγκεκριμένα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Προτού κάψουν τη σημαία που νόμιζαν ότι ανήκε στη μισητή Ολλανδία, οι Τούρκοι διαδηλωτές δήλωσαν: «Δεν μπορεί ο καθένας να ταπεινώνει το τουρκικό έθνος. Εμείς ως νέοι είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε παντού, ανά πάσα στιγμή, για τη χώρα και τη σημαία μας». Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, τραγουδώντας τον τουρκικό εθνικό ύμνο.
Αντί για Ολλανδό, λίντσαραν Νορβηγό δημοσιογράφο
Στην Κωνσταντινούπολη οι γνωστοί «γκρίζοι λύκοι» εντόπισαν ξένο δημοσιογράφο που κάλυπτε τις διαδηλώσεις τους εναντίον της Ολλανδίας και τον ξυλοκόπησαν άγρια.
Κάποιος είπε «νά ένας Ολλανδός δημοσιογράφος». Τελικά αποδείχτηκε ότι ο δημοσιογράφος ήταν… Νορβηγός!
Το λάθος hashtag
Η νεολαία του AKP θέλησε να ανοίξει ένα hashtag στα αγγλικά με τίτλο «Η Ευρώπη φοβάται τον Ερντογάν». Αντ’ αυτού έγραψαν «Erdogan’s fear of Europe», που σημαίνει «Ο φόβος του Ερντογάν για την Ευρώπη».

(Φωτ.: sozcu.com.tr)
Η διεκδίκηση της πατρότητας της τουλίπας
Καλλιεργητές τουλίπας, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού, τόνισαν ότι η Τουρκία είναι η πραγματική πατρίδα της τουλίπας, και κάλεσε τους Ολλανδούς να μην το ξεχνούν αυτό…
Η θυσία της τουλίπας
Δήμαρχος της ΝΑ Τουρκίας διέταξε να ξεριζωθούν όλες οι τουλίπες από τους κήπους της πόλης του, ως αντίδραση στη στάση της Ολλανδίας απέναντι στην Τουρκία!
Η θυσία της αγελάδας!
Κτηνοτρόφος που έχει ολλανδικές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής δήλωσε στις κάμερες ότι θα τις οδηγήσει στο σφαγείο κατά το Κουρμπάν Μπαϊράμ (μουσουλμανική γιορτή της θυσίας), ως αντίδραση στην πολιτική της Ολλανδίας!
Υπάρχουν και άλλα ευτράπελα, που ανάγκασαν την εφημερίδα Sözcü να καταρτήσει σχετικό «oδηγό αντιδράσεων» εναντίον της Ολλανδίας, για να αποφεύγονται τα λάθη.
Για γέλια αλλά και για κλάματα…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube