REAL TIME |

Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 14 Μαρτίου 2017

Σφαλιάρα στο οπισθοδρομικό Ισλάμ – Νόμιμη η απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στο χώρο εργασίας

Σφαλιάρα στο οπισθοδρομικό Ισλάμ – Νόμιμη η απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στο χώρο εργασίας
(Φωτ.: EPA / STR

«Πράσινο φως» για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στο χώρο εργασίας δίνει στους εργοδότες με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που εξέτασε τις προσφυγές δύο γυναικών από τη Γαλλία και το Βέλγιο οι οποίες απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να βγάλουν τις μαντίλες τους.
Η απαγόρευση αφορά γενικά τα «εμφανή θρησκευτικά σύμβολα».
«Ένας εσωτερικός κανονισμός μία επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα δεν συνιστά ευθεία διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός, αναφέρεται στην απόφαση, «η βούληση ενός εργοδότη να λάβει υπόψη τις επιθυμίες ενός πελάτη σύμφωνα με τις οποίες αυτός δεν θέλει πλέον να του παρέχονται υπηρεσίες από εργαζόμενη που φορά ισλαμική μαντίλα δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική προϋπόθεση δυνάμενη να αποκλείσει την ύπαρξη δυσμενούς διάκρισης».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube