Weather Icon

Τουρκία: Όταν ο Ισλαμοφασισμός συναντά την ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Η οργάνωση U.E.T.D. (Ευρωπαϊκή Ένωση Τούρκων Δημοκρατών) αποτελεί το μανδύα που καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για δυναμική αιχμή του δόρατος του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ (του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν) στις ευρωπαϊκές χώρες. Διαθέτει ανεξάντλητα κονδύλια και καλύπτει οργανωτικά τις μαζικές κινητοποιήσεις των Τούρκων που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη. Πρόκειται για την οργάνωση που μισθώνει τρένα και λεωφορεία και αεροπλάνα που μεταφέρουν Τούρκους σε κάθε μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκές πόλεις υπέρ του «ΝΑΙ» στο επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία. Η πλημμυρίδα τούρκων διαδηλωτών προσφάτως στο Ρόντερνταμ ήταν επίτευγμα της U.E.T.D.
Οι σχέσεις της Ολλανδίας με την Τουρκία ή καλύτερα με το τουρκικό στοιχείο ήταν ανέκαθεν άριστες ήδη από τις αρχές του 17ου αιώνα. Αυτή η «παράδοση» συνεχίζεται έως και σήμερα. Το σύνολο των επενδύσεων της Ολλανδίας στην Τουρκία ξεπερνούν τα 20,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ολλανδία κατατάσσεται στις πρώτες τρεις επενδυτικές δυνάμεις στην Τουρκία ξεπερνώντας τους Αμερικανούς. Οι άλλες δύο είναι η Γερμανία και η…. Γαλλία. Ο ετήσιος τζίρος συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Η στάση της Ολλανδίας έναντι της Τουρκίας τόσο στο  Συμβούλιο του ΝΑΤΟ όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα ήταν διαχρονικά εκνευριστικά φιλοτουρκική. Μέχρι παρεξηγήσεως. Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά και η παραδοσιακή συνεργασία εξελίσσεται σε έναν αμοιβαία κλιμακούμενο «πόλεμο της τουλίπας»;

Για τη συνέχεια Athens Voice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube