REAL TIME |

Weather Icon

Δύο αιτήματα για Τούρκους αξιωματικούς

Δύο επίσημα αιτήματα προς τις αστυνομικές και διπλωματικές αρχές της χώρας υπέβαλαν, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», οι τουρκικές αρχές.
Το πρώτο υπεβλήθη μέσω του «διαύλου» αστυνομικής συνεργασίας της Interpol. Ελληνας αξιωματούχος αποκάλυψε ότι οι διωκτικές αρχές της γειτονικής χώρας καταχώρισαν (μετά τη σύλληψή τους στην Ελλάδα) τα ονόματα των δύο στρατιωτικών στη λίστα καταζητούμενων της Interpol Τουρκίας και στη συνέχεια απηύθυναν επίσημο αίτημα προς το αντίστοιχο ελληνικό γραφείο ζητώντας να επιβεβαιώσει την κράτησή τους και να επικυρώσει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς τους.
Το δεύτερο αίτημα υπεβλήθη διά της διπλωματικής οδού, φέρεται ωστόσο να έχει ως τελικό παραλήπτη το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Ελληνική Αστυνομία. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», οι τουρκικές αρχές ζητούν όχι την έκδοση των δύο Τούρκων στρατιωτικών, όπως έκαναν στην υπόθεση των «8», αλλά την απέλασή τους.
Το σχετικό αίτημα κοινοποίησε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με τη σειρά του το διαβίβασε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το σχετικό έγγραφο έχει ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου και σ’ αυτό οι τουρκικές αρχές φέρονται να διατυπώνουν το αίτημα απέλασης των δύο Τούρκων στρατιωτικών.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube