Γενικά θέματα 23 Μαρτίου 2017

Η ζήτηση για Σώρρες

Η ζήτηση για Σώρρες
Οι ίδιοι παρουσιαστές που ποτέ δεν ξεσκέπασαν τον Σώρρα, άκουγαν εκστασιασμένοι τον Βαρουφάκη να αναλύει τη δική του θεωρία για το πώς θα αναγκάσουμε τους ξένους να μας πληρώνουν

Το 2014 δημοσιεύτηκε η επίσημη απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σε ερώτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα χαρτιά του Σώρρα που έλεγε ότι «εξετάσαμε τα έγγραφα και ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών». 
Δεν χρειαζόταν η επίσημη πληροφόρηση από τις αμερικανικές αρχές για να αποδειχτεί  τι εστί  Σώρρας. Αρκούσε να ακούσει κανείς τον εξωφρενικό ισχυρισμό του ότι κατέχει περιουσία μεγαλύτερη από το άθροισμα των περιουσιών των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Παρόλα αυτά ο Αρτέμης Σώρρας εξακολουθούσε να συμμετέχει σε πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης και να παρουσιάζει τις θεωρίες του σαν να μην τρέχει τίποτε. 
Ο Σώρρας επιβίωνε στον αφρό της επικαιρότητας γιατί ικανοποιούσε δύο μεγάλες ανάγκες. Η πρώτη ήταν η ανάγκη μεγάλου μέρους των πολιτών να πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση είναι ένα κόλπο για να μας κάνουν φτωχότερους και ότι υπήρχε μια μαγική λύση, ένα αντικόλπο με το οποίο θα αποφύγουμε την παγίδα που μας έστησαν.
Η δεύτερη ήταν η ανάγκη ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών να εντυπωσιάσουν το κοινό τους, παρουσιάζοντας αυτό που το ακροατήριο ήθελε να ακούσει. Ότι τελικά κάπου υπάρχουν λεφτά που θα μας σώσουν από τα βάσανά μας και θα ζούμε ζωή χαρισάμενη. Ότι δεν χρειάζεται καμιά προσπάθεια για να κατακτήσει κανείς ένα ανώτερο επίπεδο ζωής. Θα βρεθεί κάποιος να του το χαρίσει.

Για τη συνέχεια Athens Voice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube