REAL TIME |

Weather Icon

Η Δύση απέναντι στο ρωσικό κυβερνοπόλεμο

Η Δύση απέναντι στο ρωσικό κυβερνοπόλεμο
«Ηταν σε ένα δείπνο γύρω στις 8.40, νωρίς για τα παρισινά δεδομένα, στο Prunier-ένα εστιατόριο θαλασσινών κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Με τον θόρυβο των συζητήσεων, το άνοιγμα των στρειδιών με τον ειδικό κόφτη και τα “εις υγείαν” τσουγκρίσματα των ποτηριών, ο Yves Bigot δεν άκουσε το κουδούνισμα του κινητού του. Αργότερα, βρήκε πολλές αναπάντητες κλήσεις, μηνύματα SMS, emails και γενικώς έναν ορυμαγδό ειδοποιήσεων και στα δύο κινητά που χρησιμοποιούσε. Μανιωδώς, το προσωπικό του γαλλικού καναλιού TV5Monde προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του. Κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Ηταν Απρίλιος του 2015 και όλα τα κανάλια του TV5, του μεγαλύτερου γαλλόφωνου δικτύου, σταματούσαν να εκπέμπουν, το ένα μετά το άλλο. Στις οθόνες της τηλεόρασης, από την είσοδο των κεντρικών γραφείων μέχρι τα γραφεία παραγωγής, έπεφτε μαύρο. Στο υπόγειο οι servers έσβηναν συστηματικά κομμάτι-κομμάτι όλα τα δεδομένα. Καθώς ο γενικός διευθυντής Yves Bigot κοιτούσε με απόγνωση όλα τα πανικόβλητα μηνύματα άνοιξε μια φωτογραφία στο κινητό του: στη θέση της συνηθισμένης μπλε οθόνης υπήρχε η σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Επάνω έγραφε: “Κυβερνοχαλιφάτο. Είμαι ISIS», σημειώνει ο δημοσιογράφος Sam Jones στον πρόλογο ενός σχετικού κειμένου που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στους Financial Times.
Οι επόμενες μέρες ήταν ένας εφιάλτης: βαριά οπλισμένες ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περιπολούσαν έξω και μέσα στα γραφεία, πράκτορες της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών προσπαθούσαν για εβδομάδες να βρούν την άκρη του νήματος.

Για τη συνέχεια jaj.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube