Η Τουρκία άρχισε τον ανορθόδοξο-ασύμμετρο πόλεμο – Έκοψε το νερό στον Ευφράτη, για να εκδικηθεί τους Κούρδους

Η Τουρκία στις 23 Φεβ. 2017 σταμάτησε την ροή των υδάτων του Ευφράτη Ποταμού προς την Συρία.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ύδατος στο Φράγμα Τισχρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους και βρίσκεται νότια της Ιεράπολης.
Μετά τη διακοπή του ρου, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του φράγματος.

Συνέπεια της ανωτέρω κίνησης της Τουρκίας είναι να μην υπάρχει έκτοτε ρεύμα στο Καντόνι του Κομπάνι και, βέβαια, στην Ιεράπολη. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας παραβιάζει σειρά συνθηκών, οι οποίες έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στο νερό και την ενέργεια από ποταμούς.
Σημειώνεται, ότι η διακοπή της ροής του Ευφράτη συνοδεύθηκε λίγες ημέρες αργότερα από την επίθεση στα περίχωρα της Ιεράπολης, με σκοπό την κατάληψή της.
Π. Μ.

Πηγές:
www.globalresearch.ca
Just a matter of days after John McCain’s “unusual” trip to Syria and Turkey, the Turkish government has cut off water supplies from the Euphrates River into northern Syria, violating international…

http://en.hawarnews.com/turkey-cutting-off-euphrates-water-tishrin-dam-ceases/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube