Weather Icon
Καύκασος , Τουρκία 5 Μαρτίου 2017

Ο διαμελισμός της Τουρκίας το “τίμημα” που θα πληρώσει ο Ερντογάν για να γίνει σουλτάνος!

Ο διαμελισμός της Τουρκίας το “τίμημα” που θα πληρώσει ο Ερντογάν για να γίνει σουλτάνος!
Διαβάζοντας το βιβλίο του Peter Hopkirk , Το Μεγάλο Παιχνίδι, αντιλαμβάνεται καλύτερα αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας. Ο συγγραφέας περιγράφει πως μοιράστηκαν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία πριν από εκατό χρόνια. Η Ρωσία, κατά τον συγγραφέα ήθελε από τις αρχές του 19ου αιώνα να κατέβει στις ζεστές θάλασσες. Οι ενέργειες της ενόχλησαν την Αγγλία που δεν ήθελε να πλησιάσει κανείς την Ινδία. Έτσι ξεκίνησαν οι δολοπλοκίες, τα τεχνάσματα, δηλαδή το Μεγάλο Παιχνίδι. Το ίδιο σκηνικό διαδραματίζεται και σήμερα στην ίδια περιοχή.  Ο πόλεμος της μοιρασιάς τελικά δεν τελείωσε συνεχίζεται ακάθεκτος με θύματα τους λαούς της περιοχής. Η χώρα μας βιώνει ακόμα τις τραγικές συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής. Δυστυχώς, αναβιώνει ο φόβος του κινδύνου να συμβεί κάτι παρόμοιο και σήμερα…
Ας δούμε , όμως τι τρέχει στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο ένας και μοναδικός ηγέτης της Τουρκίας. Το σχέδιο του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση , οδηγεί, σύμφωνα με έγκριτους αναλυτές στο διαμελισμό του ενιαίου κράτους και στην εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας. Η έπαρση της σημαίες του Κουρδιστάν κατά την επίσκεψη του ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, Μπαρζανί στην Τουρκία προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια . Ειδικότερα, ο συνεταίρος του Ερντογάν στο δημοψήφισμα, Ντεβλέτ Μπαχτσελί αγρίεψε και τα έβαλε με όλους. Έφτασε στο σημείο να απειλεί την Ελλάδα, προσπαθώντας να στείλει εθνικο-πατριωτικό μήνυμα στους ψηφοφόρους του. Τόλμησε να αποκαλέσει “πατσαβούρα”  τη σημαία των Κούρδων που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Για τη συνέχεια Militaire

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube