Weather Icon

Πολύ δύσκολες μέρες για την Τουρκία – ΗΠΑ και Ρωσία δίνουν εγγυήσεις στους Κούρδους του PYD και απειλούν την Τουρκία

Πολύ δύσκολες μέρες για την Τουρκία – ΗΠΑ και Ρωσία δίνουν εγγυήσεις στους Κούρδους του PYD και απειλούν την Τουρκία

Δίνουν εγγυήσεις στο PYD και απειλούν την Τουρκία

Οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα και πυρομαχικά τους Κούρδους της Συρίας, Οκτώβριος 2015 (φωτ.: ΑΠΕ-ΕΡΑ / Sedat Suna)

του Σάββα Καλεντερίδη
Το γράφουμε χρόνια τώρα, το κορυφαίο πρόβλημα που απασχολεί την Τουρκία, είναι το Κουρδικό, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της τον 21ο και τους επόμενους αιώνες. Η διεθνής κοινότητα και κυρίως οι μεγάλοι του κόσμου, είχαν αναγνωρίσει ενός είδους ασυλία στην Τουρκία εδώ και περίπου εκατό χρόνια, με βάση την οποία το τουρκικό κράτος και οι κυβερνώντες είχαν το ακαταδίωκτο να βασανίζουν, να σκοτώνουν και να γενοκτονούν τους λαούς της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας!

Το τελευταίο διάστημα, ΗΠΑ και Ρωσία, με την πολιτική που ακολουθούν στη Συρία και την υποστήριξη που παρέχουν στους Κούρδους της βόρειας Συρίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, οδηγούν τα πράγματα σε ένα τέτοιο σημείο, που κατά τα φαινόμενα θα τεθεί τέλος στην ασυλία που αναφέρθηκε πιο πάνω.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οι Κούρδοι της Συρίας, που αποτελούν πνευματικά παιδιά του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αποκτώντας το δικό τους αυτόνομο κράτος, θα συμπαρασύρουν και την Τουρκία και θα την υποχρεώσουν να παραχωρήσει και στους «δικούς» της Κούρδους τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα, δηλαδή αυτόνομο κράτος ή καντόνια, στα όρια της τουρκικής επικράτειας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρεώσει την Τουρκία να αλλάξει, να απεκδυθεί τον μανδύα του γενοκτόνου και να γίνει ένα πολυεθνικό ομοσπονδιακό κράτος, όπως απαιτούν οι αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολία και τη Μεσοποταμία.
Ακολουθεί άρθρο του Ακίφ Μπακί, στην εφημερίδα Χουριέτ, που…
Η συνέχεια του άρθρου στα:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube